Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Νίνης: «Εξάδα στο πρωτάθλημα και να προχωρήσουμε στο Κύπελλο»

νίνης-εξάδα-στο-πρωτάθλημα-και-να-προ-275255

Ο Σωτήρης Νίνης απάντησε στις ερωτήσεις των φιλάθλων μέσω της ιστοσελίδας της Super League Interwetten. Ανάμεσα στ’ άλλα, αφού χαρακτήρισε τον εαυτό του το μεγαλύτερο πειραχτήρι στα αποδυτήρια και τον Βόλο «μία πανέμορφη πόλη, η οποία συνδυάζει βουνό και θάλασσα και που η ζωή σ’ αυτή είναι ήρεμη και σου επιτρέπει να αφοσιωθείς στο ποδόσφαιρο», τόνισε για την ομάδα του: «Θεωρώ ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα που παίζει καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και σίγουρα έχει τις δυνατότητες να μπει στα play off.

Όμως, για να πετύχουμε τον στόχο αυτό, θα πρέπει να αποκτήσουμε διάρκεια στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες. Στόχος είναι να μπούμε στην εξάδα και να φτάσουμε ψηλά και στο Κύπελλο Ελλάδος. Αυτούς τους στόχους θέσαμε από την αρχή της χρονιάς και δεν έχουν αλλάξει.

Θα έλεγα ότι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος έχει μεγαλύτερη αξία, διότι ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσα από τη διάρκεια. Όμως είτε μέσω πρωταθλήματος, είτε μέσω Κυπέλλου είναι εξίσου σημαντικός.

Εχω πει και στο παρελθόν ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και αγωνίζομαι στον Βόλο. Από κει και πέρα, ο Βόλος είναι μία καινούργια ομάδα, η οποία κάθε μέρα που περνάει, οργανώνεται όλο και περισσότερο. Οι άνθρωποι της είναι κοντά μας και θεωρώ ότι σ’ αυτόν τον τομέα είμαστε σε εξαιρετικό επίπεδο».

Ο 31χρονος διεθνής μέσος στην ερώτηση για το πώς αισθάνεσαι που δεν αγωνιζόταν για καιρό και έκανε νέο ξεκίνημα με τον Βόλο απάντησε: «Δεν είναι καθόλου εύκολο να επιστρέφεις μετά από μακρά απουσία από την ενεργό δράση. Και για να το πετύχεις αυτό δεν αρκεί η εκγύμναση του σώματος. Το σημαντικότερο είναι να δουλέψεις το μυαλό σου. Πρέπει πρώτα να πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου και μετά οι άλλοι. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι η επιστροφή μου σε υψηλό επίπεδο αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον ίδιο μου τον εαυτό. Γιατί το πίστεψα και τα κατάφερα».

Όσο για το τι θα άλλαζε στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θα άλλαζα πολλά ξεκινώντας από τις βάσεις. Τις συνθήκες, τα γήπεδα, την οργάνωση. Να το δούμε όλοι μας πιο επαγγελματικά. Και φυσικά να βλέπουμε περισσότερους Ελληνες ποδοσφαιριστές στις ομάδες. Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό βήμα για αρχή και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για την Εθνική ομάδα»

Ακόμη, σχολιάζοντας το γκολ που ξεχωρίζει απ’ αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα του, είπε: «Αυτό που ξεχωρίζω και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω, είναι με την Εθνική ομάδα στο Ισραήλ. Είναι ένα ιστορικό γκολ, μια και μας έφερε πιο κοντά στα τελικά του Euro του 2012».

Τέλος, για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο αυτή τη στιγμή, επεσήμανε: «Αυτή την περίοδο, στα δικά μου μάτια, έχω πολύ ψηλά 2-3 ποδοσφαιριστές. Και αναφέρομαι στον Σαλάχ, στον Νεϊμάρ και στον Εμπαπέ, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μέσα στο παιχνίδι με μία τους ενέργεια μπορούν να αλλάξουν τη ροή όλου του αγώνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου