Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ευτυχισμένος ο Γκαγιέγκο για την πρώτη του νίκη

ευτυχισμένος-ο-γκαγιέγκο-για-την-πρώτ-213671

O Βόλος υποδέχθηκε τη Λαμία για την 22η αγωνιστική της Super League 1 και τη νίκησε 1-0 χάρη στο γκολ του Βασίλη Μάντζη στο 49ο λεπτό. Οι κυανέρυθροι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη μετά τις 4 Ιανουαρίου, ενώ αυτό ήταν και το παρθενικό τρίποντο στο πρωτάθλημα του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο στον πάγκο τους, με τον Ισπανό τεχνικό να δηλώνει ευτυχισμένος.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για την «παρθενική» του νίκη στο πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι θα τους δώσει μεγάλη ώθηση ενόψει συνέχειας: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος για την πρώτη μου νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Την είχαμε ανάγκη για το πλάνο που φτιάχνουμε εν όψει της συνέχειας. Αυτή η νίκη μας βγάζει από ένα μεγάλο μέρος της πίεσης και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια», προσθέτει. «Είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κατοχής και να παράγουμε φάσεις όπως δείξαμε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Λαμίας, Άκης Μάντζιος, τόνισε πως ήταν ένα ματς στο οποίο αυτός που θα σκόραρε πρώτος, θα κέρδιζε. Ο προπονητής της ομάδας της Φθιώτιδας σχολίασε: «Ήταν ένα ματς που φαινόταν πως όποια από τις δύο ομάδες φτάσει πρώτη στο γκολ θα κερδίσει. Το ματς κύλησε ισορροπημένα και είχαμε κι εμείς και ο Βόλος φάσεις για γκολ. Δυστυχώς για εμάς, δεχτήκαμε ένα πανεύκολο γκολ και παρότι στη συνέχεια προσπαθήσαμε να κάνουμε πιο επιθετική την ομάδα και να κερδίσουμε τουλάχιστον τον βαθμό, δεν τα καταφέραμε. Μπορεί να έχουμε μείνει πέντε ματς χωρίς νίκη, ωστόσο είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και σε δύο παιχνίδια χάσαμε τη νίκη μέσα από τα χέρια μας. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και πορεία πρωταθλητισμού και συνεχίζουμε κοιτώντας τα επόμενα ματς».

Ο αγώνας

Ο Βόλος νίκησε 1-0 τη Λαμία με γκολ του Μάντζη στο 49’ και πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη του στο 2020 και… έβαλε από κάτω την αντίπαλό του, βάζοντας τέλος στο αρνητικό του σερί των 4 αγώνων χωρίς νίκη και εδραιώθηκε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν 5 αγώνες μακριά από το «τρίποντο», αλλά παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας από την ουρά.

Το πρώτο ημίχρονο είχε μία ξεκάθαρη εικόνα. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα σε επίπεδα κατοχής 65% και οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τη… μισή φάση για να βγουν στην κόντρα. Ομως την ίδια στιγμή αμύνονταν υποδειγματικά. Οι «νεοφώτιστοι» αδυνατούσαν να παίξουν κάθετα και αρέσκονταν σε σέντρες, που εύκολα «καθάριζε» η τριάδα των στόπερ της Λαμίας. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 30’ το κοντέρ τους κατέγραφε 0/9 εύστοχα γεμίσματα και η ανάπαυλα τους βρήκε μεν με 3 καλές φάσεις, αλλά οι δύο ήταν σε απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Μουνίθ (29’ άουτ, 45’ δύσκολα σε κόρνερ ο Κάχριμαν). Η άλλη αφορούσε ένα σουτ του Γκουαρατσένα (6’). Στο ίδιο διάστημα η Λαμία απείλησε ουσιαστικά με τον Ρόμανιτς στο 38’ (Γκαραβέλης σε κόρνερ) και η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μισό όμως ήταν διαφορετικό. Στο 48’ απείλησε ο Ρόμανιτς και στην εξέλιξη της φάσης ο Ζοάο βγήκε στην πλάτη του Βύντρα, πλάσαρε τον Κάχριμαν, αλλά ο Ασίγκμπα έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Δευτερόλεπτα μετά ο Βόλος βρήκε δίχτυα, όταν ο Οικονόμου έβγαλε ωραία τον Μουνίθ στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος έκανε την παράλληλη και ο Μάντζης, από το ύψος της μικρής περιοχής, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Πλέον στη Λαμία ήταν εκ των πραγμάτων «υποχρεωμένοι» να βγουν μπροστά και με την είσοδο του Βασιλόγιαννη «άλλαξαν» το σύστημα σε 4-4-2. Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Βόλου, είχαν ορισμένες καλές στιγμές (Βύντρα 71’, Καραμάνος 88’), όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που σε αυτό το διάστημα απώλεσαν μία κλασική ευκαιρία, με τον Ζοάο στο 69’.

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Δημόπουλος, Οικονόμου (75’ Λύρατζης), Τσίκα, Ντεντάκης, Τσοκάνης, Γκουαροτσένα, Φεράρι, Μουνίθ, Ζοάο (84’ Γέντρισεκ), Μάντζης (75’ Τόρες).

ΛΑΜΙΑ: Κάχριμαν, Σκόνδρας (64’ Βασιλόγιαννης), Ασίγκμπα (80’ Βιγιάλμπα), Βύντρα, Βάντερσον, Αντέτζο, Δημούτσος, Ρόμανιτς (74’ Τιρόνε), Νιάσε, Μπιανκόνι, Καραμάνος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου