Αγοραστός κατά Σερέτη για τα «γυμνά» Νοσοκομεία στο δεύτερο κύμα της πανδημίας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-06, 15:18:01
Αγοραστός κατά Σερέτη για τα «γυμνά» Νοσοκομεία στο δεύτερο κύμα της πανδημίας

Αιχμηρός ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας στις σημερινές του δηλώσεις στη Λέσχη 97,6, γιατί δεν υπήρξε καλύτερη προετοιμασία των θεσσαλικών νοσοκομείων για το 2ο κύμα του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός ανέφερε: «Από το Μάιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική αλλά και με πρόβλεψη, είχε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για να ετοιμαστούν. Πόσο έτοιμα είναι σήμερα; Τι έχει κάνει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ; Τι κάναν τα Νοσοκομεία; Δεν έχει πάει κανένας ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ενώ τους έχουμε δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ για αγορά εξοπλισμού. Ακόμα δεν έχουν κάνει καμία προμήθεια, δεν έχουν πάρει ούτε ένα μηχάνημα.

Δώσαμε 12 εκατομμύρια για 255 προσλήψεις. Πού πήγαν αυτές οι προσλήψεις; Γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη σε γιατρούς και ΜΕΘ; Θα ήταν πληρωμένα για 2 χρόνια από το ΕΣΠΑ.

Ευθύνες για όλα αυτά έχουν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων προφανώς, και όταν είπα να κάνουμε με όλους μια συνάντηση πήρα την απάντηση από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ ότι αυτό είναι δική του δουλειά. Αν η Περιφέρεια είχε στη δική της ευθύνη τα Νοσοκομεία θα ήταν όλα πολύ καλύτερα, θα είχε μια σταθερή διοίκηση και θα απολογούνταν στον κόσμο και όχι σε αυτόν που τον διόρισε.»

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=