ΛΑΡΙΣΑ

Δασκάλα επέστρεψε στα φοιτητικά έδρανα

δασκάλα-επέστρεψε-στα-φοιτητικά-έδρα-303917

Η εκπαιδευτικός Μαρία Παναγιωτοπούλου ορκίστηκε χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στα φοιτητικά έδρανα επέστρεψε η πάντα δημιουργική Μαρία Παναγιωτοπούλου για να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, ενώ μετρά ήδη ευδόκιμη εκπαιδευτική θητεία είκοσι ετών στον χώρο της εκπαίδευσης. Η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού Λάρισας έλαβε χθες πανευτυχής το νέο της πτυχίο κατά την τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο αμφιθέατρο «Κορδάτος».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Είκοσι περίπου χρόνια μετά την αποφοίτησή της από την Παιδαγωγική Ακαδημία της Λάρισας, δεν δίστασε να επιστρέψει στα φοιτητικά έδρανα, προκειμένου να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, εναρμονίζοντάς τις σύμφωνα με τα νέα εκπαιδευτικά δεδομένα, προκειμένου να συνεχίσει με ακόμη περισσότερα εφόδια την επαγγελματική της δράση.

Το πτυχίο που έλαβε χθες είναι το αποτέλεσμα πολύ μεγάλης προσπάθειας και επιμελούς μελέτης, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες, αλλά τις οικογενειακές και οικιακές της υποχρεώσεις, έχοντας την ένθερμη υποστήριξη του συζύγου και των δύο παιδιών της.

Η περίοδος των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτέλεσε για την ίδια «ένα μικρό, ευχάριστο διάλειμμα ενός έτους», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογράμμισε ότι «ένιωσα ξανά φοιτήτρια και πήρα τις γνώσεις που χρειαζόμουν, για να ενταχθώ στο σύγχρονο πλαίσιο εκπαίδευσης» είπε.

Συνεχίζοντας με ζήλο τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες, συνιστά στους συναδέλφους της να μην διστάσουν να κάνουν το ίδιο. «Είναι ένα καλό διάλειμμα για κάθε δάσκαλο που έχει τόσα χρόνια να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, να μάθει τις νέες μεθόδους διδασκαλίας. Είναι διαφορετικά πλέον τα πράγματα, δεν είναι ίδια όπως παλιά, έχουν αλλάξει και η συγκεκριμένη διαδικασία είναι αναγκαία» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου