ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος τίμησε την 77η επέτειο

ο-βόλος-τίμησε-την-77η-επέτειο-352198

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η 77η επέτειος απελευθέρωσης του Βόλου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου τελέστηκε χθες το πρωί επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. Επίσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μαθητές Δημοτικού Σχολείου, ενώ το «παρών» έδωσαν οι στρατιωτικές, πολιτικές και τοπικές αρχές της πόλης. Ο πολιτικός κόσμος έστειλε μηνύματα αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή επεκτατισμού, που μπορεί να καταλύσει τη Δημοκρατία και τα Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, κατάθεση στεφάνων έκαναν ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων), ο ταξίαρχος ανώτερος διοικητής φρουράς Βόλου Ιωάννης Κουκούλης, ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Διοίκησης και Τεχνικών Υπηρεσιών Βόλου Θάνος Θεοδώρου, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Γιώργος Κίτσιος (εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας), η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Βανέσα Κατσαρδή, ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων Στέφανος Παρασκευόπουλος (εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών.

«Το μήνυμα από την επέτειο είναι ότι θα πρέπει να αγωνιζόμαστε με ψυχή, θάρρος, καρδιά ενάντια σε κάθε μορφή επεκτατισμού και σε κάθε τι που μπορεί να καταλύσει τη Δημοκρατία μας και την ελευθερία μας σήμερα», τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιος Λιούπης.

«Τη σημερινή μέρα θα πρέπει να μη τη θυμόμαστε μόνο ως επέτειο, γιατί το φάντασμα του φασισμού συνεχίζει να υπάρχει», επισήμανε από την πλευρά της η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου. «Στις μέρες μας απαιτείται να έχουμε έναν διαρκή αγώνα. Το τελευταίο που μας έχει συγκλονίσει όλους και κατά κύριο λόγο την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, έχει να κάνει με την απελευθέρωση αυτή τη στιγμή του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Γιώργου Πατέλη. Δεν βλέπουμε να υπάρχει πραγματική τιμωρία για τους φασίστες, για όλους αυτούς που πάνε να αναβιώσουν τον ναζισμό και τον φασισμό», συμπλήρωσε.

«Είναι η μέρα εκείνη η οποία αποτέλεσε ένα αποφασιστικό χτύπημα στον ναζισμό και στην κατοχή στη χώρα μας», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο ίδιος είπε: «Νομίζω ότι είναι και μέρα που πρέπει να θυμίζει ότι το αβγό του φιδιού είναι εδώ, επωάστηκε. Μπορεί να καταδικάστηκε η Χρυσή Αυτή, όμως υπάρχουν αρκετοί τιμητές και υμνητές αυτής της λογικής. Απελευθερώθηκε και ο πυρηνάρχης της ΧΑ. Χρειάζεται ξανά δημοκρατική επαγρύπνηση να θυμηθούμε τους αγώνες αυτών των ανθρώπων και τι σημαίνει ναζισμός για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες μέρες στο μέλλον».

«Το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να θυμόμαστε και να τιμούμε τους ανθρώπους, οι οποίοι πάλεψαν για τα ιδανικά της ελευθερίας», ήταν το μήνυμα, που έστειλε ο αντιδήμαρχος Βόλου Θάνος Θεοδώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου