ΤΟΠΙΚΑ

Διπλό παράβολο για ένα αγροτεμάχιο θα πληρώσει 81χρονος Βολιώτης

διπλό-παράβολο-για-ένα-αγροτεμάχιο-θα-499396

Επειδή το χωράφι του απεικονίζεται στο Κτηματολόγιο μισό

Τα λάθη του Κτηματολογίου καλείται να πληρώσει 81χρονος Βολιώτης. Ο Ιωάννης Ακριβογιάννης, συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας, διαπίστωσε αναστατωμένος μετά την ανάρτηση, ότι στο Κτηματολόγιο απεικονίζεται το μισό οικόπεδό του και όχι ολόκληρο, επειδή από αυτό περνά αγροτικός δρόμος.

Διαμαρτυρήθηκε στο αντίστοιχο γραφείο και ενημερώθηκε έκπληκτος ότι για να διορθωθεί το λάθος θα πρέπει να πληρώσει δεύτερο παράβολο ύψους 35 ευρώ.

Ο 81χρονος λέει ότι δεν τίθεται ζήτημα χρημάτων. Τίθεται όμως θέμα, όπως σημειώνει, υποτίμησης της νοημοσύνης του και κοροϊδίας.

Απευθυνόμενος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξηγεί, ενόψει της ανάρτησης του Κτηματολογίου, ότι δήλωσε το οικογενειακό του ακίνητο.

Υπέβαλε τίτλο κυριότητας και τοπογραφικό εκδόσεως Εθνικού Κτηματολογίου και κατέβαλε παράβολο 35 ευρώ.

«Απευθύνθηκα στο Γραφείο της εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο στον Βόλο τη Δευτέρα και τα εξήγησα όλα αυτά. Επισήμανα ότι δεν μπορεί να απεικονίζεται μόνο το μισό αγροτεμάχιο. Τόνισα ότι το τοπογραφικό που υπέβαλα ήταν του Εθνικού Κτηματολογίου.

Ωστόσο, εκεί με ενημέρωσαν ότι για να λυθεί το πρόβλημα και να αναρτηθεί και το υπόλοιπο αγροτεμάχιο πρέπει να πληρώσω νέο παράβολο. Σε διαφορετική περίπτωση με κάλεσαν να απευθυνθώ στα γραφεία της εταιρείας κεντρικά, στην Υπηρεσία Παραπόνων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ακριβογιάννης διατυπώνει οργή και αγανάκτηση. «Ποιος θα με ακούσει εμένα, θα μου δώσει σημασία, αν απευθυνθώ εκεί; Θα μπορέσω να επικοινωνήσω με τους αρμόδιους;», διερωτάται.

Ο 81χρονος θα καταβάλει κανονικά, όπως λέει, το ποσό που αντιστοιχεί και για το δεύτερο παράβολο, προκειμένου να ξεπεραστεί το θέμα.

«Αναγκαστικά οδηγούμαι εκεί. Ομως, με αυτή την αντιμετώπιση δίνουν την αίσθηση ότι εκμεταλλεύονται τον κόσμο για να μαζεύουν χρήματα», προσθέτει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου