ΤΟΠΙΚΑ

Αισιοδοξία για την κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου ενόψει Πρωτοχρονιάς

αισιοδοξία-για-την-κίνηση-στην-εμπορι-254287

Αισιοδοξία επικρατεί στον εμπορικό κόσμο ότι τις δύο τελευταίες μέρες του χρόνου θα κορυφωθεί η κίνηση και οι καταναλωτές θα προχωρήσουν στις καθιερωμένες αγορές ως είθισται στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος λέει: «Η κίνηση είναι αυξημένη στην εμπορική αγορά και περιμένουμε να μεταφραστεί και σε τζίρους».

Η εμπορική αγορά διαθέτει επάρκεια προϊόντων, τα ράφια των καταστημάτων είναι γεμάτα, ενώ υπάρχει και πολύ καλή εξυπηρέτηση από τα τοπικά καταστήματα.

Ο κ. Οντόπουλος προτρέπει τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα βολιώτικα καταστήματα για τις αγορές τους, ώστε να ανακυκλωθεί το χρήμα στην πόλη.

Ωστόσο, στο εμπορικό κόσμο επικρατεί προβληματισμός σε σχέση με τη μέχρι τώρα κίνηση στα εμπορικά καταστήματα στις εορτές σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Είμαστε προβληματισμένοι γενικότερα με την κατάσταση και ελπίζουμε να μην επεκταθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς κάτι τέτοιο θα συνιστούσε τελειωτικό χτύπημα για την αγορά», υπογραμμίζει.

Μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας προγραμματίζει να κάνει ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλη την εμπορική αγορά, σε μέλη και μη μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, για να τεθούν τα διάφορα ζητήματα της αγοράς επί τάπητος και να εκφραστούν απόψεις και προτάσεις για την από εδώ και στο εξής πορεία.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί και θα πρέπει επιτέλους να δείξουμε τη συνοχή αυτή που οφείλουμε σαν έμποροι. Ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε πάλι άδειες αίθουσες, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν», προσθέτει ο ίδιος.

Το εορταστικό ωράριο

Σήμερα Δευτέρα 30/12 τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουντο απόγευμα 17:00 – 21:00, ενώ αύριο Τρίτη 09:00 – 18:00.

Σήμερα Δευτέρα τα κρεοπωλεία θα λειτουργήσουν 08:00 – 21:00 και αύριο Τρίτη 08:00 – 18:00.

Σήμερα Δευτέρα τα κομμωτήρια – κουρεία θα λειτουργήσουν 08:30 – 13:30 και 17:00 – 21:00 και αύριο 08:30 – 13:30 και 17:00 – 21:00.

Στο σύνολό της η αγορά θα παραμείνει κλειστή ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, καθώς και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου