ΤΟΠΙΚΑ

Μακριά από φορτοεκφορτώσεις οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Βόλου

μακριά-από-φορτοεκφορτώσεις-οι-εργαζ-103677

Ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη αποχή για το ξεπούλημα των λιμανιών

Συνεχίζουν σήμερα Τετάρτη με υψηλό ποσοστό συμμετοχής την αποχή από τα καθήκοντά τους με εξαίρεση την καβοδεσία των πλοίων οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο ιοποίοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που κήρυξε προχθές η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος αντιδρώντας στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι αγωνιούν για το αύριο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Λιμενεργατών, Θωμάς Κρητικός, είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η κυβέρνηση ξεπουλά τα λιμάνια και την ίδια στιγμή δεν έχει καν διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας ούτε τις σχέσεις με τις οποίες θα απασχολούνται οι εργαζόμενοι». Ο ίδιος ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο αυτό οι λιμενεργάτες απέχουν από τις φορτοεκφορτώσεις του λιμανιού, όμως δένουν κανονικά τα πλοία στα λιμάνια και τα εμπορικά και της γραμμής. Εντονες είναι οι αντιδράσεις και των εργαζομένων στον ΟΛΒ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θανάσης Μανθογιάννης είπε ότι η πώληση της δημόσιας περιουσίας βρίσκει αντίθετο το σύνολο των εργαζομένων. Πάγιο αίτημα του Συλλόγου είναι και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η ανανέωση των συμβάσεων εργασίας.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος είναι ενάντια στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας και καταγγέλλει μεθοδεύσεις με τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία για τον ΟΛΘ. Αναλυτικά το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων περιλαμβάνει λιμάνια δημόσιου χαρακτήρα, ισχυρές θεσμοθετημένες εργασιακές σχέσεις με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γενικούς κανονισμούς προσωπικού και κανονισμό εργασίας σε όλα τα λιμάνια της χώρας, ανάπτυξη των λιμανιών με επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας, αρμονικές σχέσεις λιμανιών -πολιτών.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου