ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση με φόντο τα Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια

επίθεση-με-φόντο-τα-χριστουγεννιάτικ-199312

Τις αποφάσεις τις λαμβάνουμε εμείς, δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου και ενημέρωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το κόστος του στολισμού

Αναλυτικά στοιχεία για τα έξοδα του δήμου Βόλου για τον στολισμό της πόλης θα δώσει τις επόμενες μέρες η δημοτική αρχή Βόλου, όπως ενημέρωσε την Τρίτη στη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, εξαπολύοντας επίθεση κατά των πολιτικών των προηγούμενων δημοτικών αρχών και μερίδας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Ο κόσμος έκλαιγε την Παρασκευή γιατί τους στερήσαμε αυτή τη χαρά τόσα χρόνια», είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου κατέβασαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της πόλης και διαφήμισαν το Βόλο στα πέρατα της γης.

Απαντώντας σε εκείνους που κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν έπρεπε να χαλάσει χρήματα για το στολισμό, είπε ότι «θα πρέπει να ξέρουν ότι το σχεδιασμό και τις αποφάσεις τις παίρνουμε εμείς. Δεν θα ρωτήσουμε κανένα περιστασιακό δημοσιογράφο, σκωπτικό μάλιστα, για το τι θα κάνουμε στην πόλη μας. Θα κριθούμε από τον κόσμο αυτής της πόλης και από κανέναν άλλο». Ειδικά για το σχεδιασμό του δήμου, επισήμανε ότι «η νέα δημοτική αρχή δεν έχει κανένα καλλιτεχνικό οργανισμό, που να την έχει βάλει μέσα 4,5 εκατ. ευρώ, ούτε μουσεία, ωδεία που κάλυπταν έξοδα και δαπάνες εκατομμυρίων, τα οποία έτρωγαν οι ίδιοι και οι ίδιοι».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «ο καλλωπισμός στο έκτρωμα του πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων με φωτογραφίες δεν είναι χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, καθώς θα παραμείνει εκεί και μετά τις γιορτές». Το ίδιο επισήμανε και για τα λουλούδια που φυτεύτηκαν εκατέρωθεν των κεντρικών δρόμων της πόλης, τα οποία, όπως σημείωσε, δε βελτιώνουν μόνο την εικόνα της πόλης, αλλά είναι και λειτουργικά, γιατί αποτρέπουν τα μηχανάκια και τα ποδήλατα να ανεβαίνουνε πάνω στα πεζοδρόμια, ενώ αρέσουν στον κόσμο, τα ζητούν οι επιχειρηματίες, είναι πρότυπο για άλλες πόλεις.

Οσον αφορά στα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια ο κ. Μπέος είπε ότι «δυστυχώς ούτε αυτά ήταν σε θέση να κάνουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, που ασχολούνταν με ημερίδες, λογύδρια και χορηγίες κάτω από το τραπέζι, το Ντε Κίρικο, η πόλη κοιμόταν. Εκλαιγε ο κόσμος την Παρασκευή γιατί του στέρησαν αυτό που κάνουμε εμείς τόσα χρόνια.

Είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε λίγο χαρά. Οσοι δεν το έχουν δει αυτό λυπάμαι πολύ. Είναι μίζεροι αλλά και δυστυχισμένοι άνθρωποι, αν δεν είδαν το πώς διαφημίστηκε η πόλη στα πέρατα της γης» κι επικαλέστηκε τηλεφώνημα του ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπου Τσιμά, ο οποίος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις από την Αιθιοπία μέσω δορυφόρου και επικοινώνησε με το δήμαρχο συγκινημένος.

Οσον αφορά στο κόστος τους, είπε ότι πρόκειται για μία δαπάνη της τάξεως των 100.000 – 150.000 ευρώ, για την οποία θα παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία τις επόμενες μέρες που η δημοτική αρχή θα ενημερώσει για κάθε ευρώ που βγήκε από το ταμείο του δήμου τι πορεία είχε, όπως έκανε και με το παζάρι και τη γιορτή κρασιού.

«Ετσι λειτουργούμε εμείς, με διαφάνεια, να ξέρει ο κόσμος πόσα πραγματικά χρήματα δαπανηθήκαν για τα λαμπιόνια», είπε ο δήμαρχος επισημαίνοντας, όμως ότι η εγκατάστασή τους ολοκληρώθηκε στην πόλη και γίνεται επέκταση στην περιφέρεια καθώς ο κόσμος το ζητάει.

«Ολος αυτός ο σχεδιασμός γίνεται μετά από προτάσεις, συζητήσεις. Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα ή τη θέληση των πολιτών» συμπλήρωσε και αναρωτήθηκε αν η δημοτική αρχή χάλασε έστω κι ένα ευρώ για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. «Επαιρναν καλλιτέχνες τους ίδιους και τους ίδιους, με 2.000 και έκοβαν τιμολόγια 15.000 ευρώ», ισχυρίστηκε ο δήμαρχος και διευκρίνισε ότι οι Μαρτάκης και Μπεκατώρου στην έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Βόλου πληρώθηκαν με σταυρωτά φιλιά. Για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δούλεψε η Φιλαρμονική του δήμου, όλοι οι υπάλληλοι του δήμου, πολύς κόσμος μικροί και μεγάλοι, ενημέρωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Εργαστήκαμε όλοι μαζί. Από τον τελευταίο μέχρι τον πρώτο πολίτη της πόλης για να μειώσουμε αυτό το κόστος. Τώρα αν δώσαμε 1.500 ή 2.000 ευρώ για τα βεγγαλικά, τι να πει ο δήμος Τρικάλων που έδωσε 700.000;».

Ολοκληρώνοντας το θέμα ο κ. Μπέος στράφηκε εκ νέου εναντίον κατά μερίδας μέσων ενημέρωσης υποστηρίζοντας ότι «τελείωσαν όλοι αυτοί οι δήθεν δημοσιογράφοι. Δεν έχουν καταλάβει ότι αυτό που υπάρχει έξω από τον κόσμο το δημιούργησαν οι ίδιοι. Πόρωσαν τον κόσμο υπέρ μας. Γιατί ο κόσμος αναγνωρίζει και βλέπει το έργο που έχει παραχθεί».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου