ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση Αχ. Μπέου σε Κ. Πουλάκη με αφορμή τους «έξι»

επίθεση-αχ-μπέου-σε-κ-πουλάκη-με-αφορμ-206014

Μίλησε για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του δήμου και για παρεμβάσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές

Αστραψε και βρόντηξε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή γνωμοδότηση του πρώτου για τους «έξι» πρώην δημοτικούς συμβούλους των Δρόμων Συνεργασίας που ανεξαρτητοποιήθηκαν και αντικαταστάθηκαν στις θέσεις των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων του δήμουαπό άλλους δημοτικούς συμβούλους των μειοψηφιών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της γνωμοδότησης του υπουργείου Εσωτερικών που ζήτησαν οι «έξι» δεν απαιτείται αντικατάστασή τους στα διοικητικά συμβούλια στα οποία συμμετείχαν επειδή ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο ένας από τους έξι ανεξαρτητοποιηθέντες των Δρόμων Συνεργασίας, Ιάσονας Αποστολάκης, αρνήθηκε να εγκρίνει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και υποστήριξε ότι η δημοτική ομάδα θα προσβάλλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την απόφαση, αλλά και το σύνολο των αποφάσεων των νομικών προσώπων από τα οποία αντικαταστάθηκαν οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας. Επικαλέστηκε μάλιστα σχετική γνωμοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών.

Η επίκληση της γνωμοδότησης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος μίλησε για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ενός δήμου και έκανε λόγο για «εποχή Χούντας».

«Δεν θέλουμε να δούμε το έγγραφο γιατί δεν τον βλέπουμε τον κ. Πουλάκη. Κατ’ αρχήν λέγεται Πουλάκης ή πουλάκι ξένο ξενιτεμένο; Να ξέρουμε. Δεν τον βλέπουμε. Ενας ανύπαρκτος είναι. Είναι η μεγαλύτερη ντροπή. Ναι, ακούμε για τον κ. Πουλάκη και το Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών και ιδρώνουμε… Για την Ελλάδα είναι ένας προσωρινός, ένας περαστικός, τίποτα άλλο. Είναι πρωτοφανές στα χρονικά και λυπηρό για τη δημοκρατία, μετά τη μεταπολίτευση ένας άνθρωπος αγνώστων στοιχείων να γνωμοδοτεί χωρίς να ξέρει το αντικείμενο.Υπάρχει δεδικασμένο όχι σε έναδήμο, σε πολλούς. Εχουμε τις αποφάσεις για παρόμοιες περιπτώσεις και δυστυχώς αυτός ο άνθρωπος είχε το θράσος να λειτουργήσει όπως λειτουργούσε η Χούντα και να γνωμοδοτήσει ως τι; Είναι νομικός; Ποιος του το ζήτησε; Τη γνωμοδότηση τη δική του, την επιστρέφουμε πίσω. Δεν έχει καμία ισχύ. Εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες. Αυτή θα είναι μια παρένθεση της αριστεράς με τέτοιες νοοτροπίες και λογικές. Λυπάμαι πολύ που παρεμβαίνουν στα εσωτερικά ενός δήμου με τέτοιο τρόπο. Δεν ξέρω αν είναι ενημερωμένος ο Πρωθυπουργός. Θα ενημερωθεί κι ο ίδιος για αυτό το ατόπημά του γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε να εξυπηρετήσει φιλαράκια, συμφέροντα του τοπικού συνονθυλεύματος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει τέτοιο δικαίωμα», είπε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος καταφέρθηκε και εναντίον δημοτικών συμβούλων, υποστηρίζοντας ότι είναι λυπηρό ότι έχουν ενοχλήσει επανειλημμένως τον κ. Πουλάκη να παρέμβει προς το Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να τεθεί σε αργία. «Αν και όταν έρθει η αργία μου εξαιτίας ενός νόμου αντισυνταγματικού εσείς να ξέρετε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να υπάρχει έως το 2019, ενωμένη σε μια γροθιά», είπε ο δήμαρχος.

Εγγραφη ανακοίνωση

Για το ίδιο θέμα, από το γραφείο Τύπου του δημάρχου Βόλου, εκδόθηκε σήμερα η εξής ανακοίνωση, με την οποία ζητείται η άμεση απομάκρυνση του κ. Πουλάκη από τη θέση του: «Πρώτη φορά αριστερά και πρώτη φορά από τη Χούντα και μετά ένας αποτυχημένος πολιτευτής που βολεύτηκε σε θέση γενικού γραμματέα, σε αποθέωση της πιο φαύλης πρακτικής του πελατειακού συστήματος, «γνωμοδοτεί» και επιχειρεί να παραβιάσει το Νόμο.Ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του υπ. Εσωτερικών, φέρεται να γνωμοδότησε ότι οι «σύντροφοι» στο Δήμο Βόλου, σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν υπακούοντας αποκλειστικά και μόνο στα κομματικά κελεύσματα και στα ιδιοτελή τους συμφέροντα, μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιτροπές του Δήμου, την ώρα που αλλεπάλληλες αποφάσεις, με βάση πάντα τον ισχύοντα Νόμο, επιβάλλουν το αντίθετο. Καλούμε τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκη σης Θεσσαλίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντισταθεί στην ωμή και προκλητική αντιδημοκρατική παρέμβαση του Πουλάκη, που ευθέως παραπέμπει σε άλλες μαύρες εποχές και επιχειρεί να καταργήσει την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άλλωστε αλίμονο μια απλή γνωμοδότηση, και μάλιστα κατά παραγγελία, να είναι ικανή να αντικαταστήσει το Νόμο και να κουρελιάσει κάθε έννοια Δημοκρατίας και Δικαίου. Δυστυχώς για πολλοστή φορά ο ανεκδιήγητος πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τα πανελλήνια ρεκόρ «μαυρίσματος» στις εκλογές, αποδεικνύεται τραγικά ανεπαρκής για την ευαίσθητη θέση που, παραδόξως, του εμπιστεύθηκαν.

Πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών οφείλουν άμεσα να τον απομακρύνουν, άλλως θα κριθούν συνυπεύθυνοι για μια μακρά λίστα αντιδημοκρατικών και άθλιων πρακτικών του συγκεκριμένου γραμματέα».

Προσφυγή των «έξι» στην Αποκεντρωμένη

Καταγγέλουν πλαστογραφία

Παραποίηση και πλαστογραφία των πρακτικών της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αντικαταστάθηκαν από τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων του δήμου Βόλου, οι ανεξαρτητοποιηθέντες από τις δημοτικές παρατάξεις, καταγγέλλουν οι έξι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας, Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ιάσονας Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Γιάννης Μολοχίδης οι οποίοι προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η δημοτική ομάδα των «έξι» καταγγέλλει ότι η απόφαση αντικατάστασης των ανεξάρτητων από τα διοικητικά συμβούλια δεν έγινε σε έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου ούτε στοιχειοθετήθηκε η ανάγκη κατεπείγουσας συζήτησης για την εύρυθμη λειτουργία των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων, όπως αναφέρεται σε απόφαση που αναρτήθηκε στο Διαύγεια του δήμου και εναντίον της οποίας προσφεύγουν οι «έξι».

Οι ίδιοι επικαλούνται γνωμοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών βάσει της οποίας δεν προκύπτει καν θέμα αντικατάστασής τους από τα διοικητικά συμβούλια και ζητούν την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου βάσει της οποίας αντικαταστάθηκαν από μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ οι κ.κ. Ιάσονας Αποστολάκης και Ματθαίος Δραμητινός.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας σε Αχ. Μπέο

Μιλά για φαιδρότητα, γελοιότητα και θράσος με αφορμή την απαίτηση του δημάρχου να απομακρυνθεί ο Κ. Πουλάκης από τη θέση του

Σκληρή ανακοίνωση σε βάρος του δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπ έο τον οποίο αποκαλεί «υπόδικο για κακούργημα» εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μα γνησίας. Με αφορμή αίτηση του κ. Μπέου για απομάκρυνση του Κώστα Πουλάκη από τη θέση του, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μιλά για φαιδρότητα, γελοιότητα και θράσος ενός ανθρώπου που συνιστά απειλή για τη δημοκρατία στην πόλη.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, αναφέρει τα εξής:

«Με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μπέος ζητώντας την απομάκρυνση του Κώστα Πουλάκη από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, κατάφερε να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό σε ιλαρότητα, προκαλώντας αυτή τη φορά τη θυμηδία όχι μόνο στους συμπολίτες μας του Βόλου, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Οπως είναι γνωστό, αφορμή για την εκτόξευση ανοίκειων χαρακτηρισμών σε βάρος του Κώστα Πουλάκη στάθηκε η αντιμετώπιση της αντιδημοκρατικής εκτροπής στη στελέχωση νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του δήμου που επιχείρησε ο Μπέος, με την θλιβερή συνηγορία δυνάμεων της αντιπολίτευσης, αποφασίζοντας τον αποκλεισμό των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, η οποία δεν πέρασε μετά από γνωμοδότηση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου.

Παρότι και σε αυτή την υπόθεση, με πρωταγωνιστή τον υπόδικο για κακούργημα Μπέο η φαιδρή πλευρά είναι πολύ έντονη, εμείς συνεχίζουμε να εφιστούμε την προσοχή των δημοκρατικών πολιτών της πόλης και της χώρας μας στο γεγονός ότι, πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας, ξεπερνά κάθε μέχρι τώρα όριο, το θράσος του ανθρώπου που συνιστά απειλή για τη δημοκρατία στην πόλη μας και προσβολή στην αγωνιστική ιστορία και στον πολιτισμό της. Από επιθέσεις σε συνδικάτα, κόμματα και φορείς της πόλης ο υπόδικος αλλάζει πίστα διεκδικώντας το ρόλο του κριτή των στελεχών της κυβέρνησης. Επιμένουμε ότι, όσο κωμικό κι αν φαντάζει, το γεγονός ότι ένας άνθρωπος σαν τον Μπέο τολμά να βρίζει και να απαιτεί την εκδίωξη ενός ανθρώπου όπως είναι ο Κώστας Πουλάκης, με την γνωστή αγωνιστική διαδρομή από τα χρόνια της χούντας μέχρι σήμερα, συνιστά φαινόμενο τραγικό και επικίνδυνο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου