ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για θανατηφόρο τροχαίο

καταδίκη-για-θανατηφόρο-τροχαίο-232033

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ

Βαριά καμπάνα επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 29χρονο Βολιώτη γιατρό για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αποφυγή παροχής βοήθειας.

Η υπόθεση αφορά στο δυστύχημα που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2012 στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτου με Σολωμού με θύμα τον τότε πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Βόλου Παναγιώτη Μαργαρίτη, ο οποίος ξεψύχησε στην άσφαλτο.

Ο 29χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και αφαίρεση διπλώματος κυκλοφορίας για έξι μήνες με έφεση με αναστέλλουσα δύναμη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ο 29χρονος κινούμενος με τζιπ 4Χ4 μάρκας Toyota RAV στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτου με Σολωμού, παραβίασε σήμα προτεραιότητας και παρέσυρε στο θάνατο τον 55χρονο, ο οποίος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα κινούμενος επί της Κουντουριώτου.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που ο δικυκλιστής μετά την παράσυρση έπεσε με δύναμη στο έδαφος και το νήμα της ζωής του κόπηκε επιτόπου, παρά το ότι φορούσε προστατευτικό κράνος.

Ωστόσο, ο 29χρονος δε σταμάτησε για να βοηθήσει το θύμα, αλλά συνέχισε την πορεία του και εξαφανίστηκε και η Τροχαία Βόλου οδηγήθηκε στα ίχνη του και τον συνέλαβε τις επόμενες μέρες, καθώς κομμάτι του τζιπ είχε κολλήσει στη μηχανή του 55χρονου.

Ο καταδικαστείς είχε απευθυνθεί στην Τροχαία και είχε δηλώσει τροχαίο ατύχημα σε άλλο σημείο μετά από δύο μέρες.

Μετά τη δίκη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου