ΤΟΠΙΚΑ

Με αρνητικό πρόσημο τρέχουν οι εκπτώσεις στην αγορά του Βόλου

με-αρνητικό-πρόσημο-τρέχουν-οι-εκπτώσ-364787

«Παγωμένα» τα προβλήματα των επαγγελματιών του κλάδου

Στην τελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων με μέτρια κίνηση στην αγορά εισήλθαν χθες τα εμπορικά καταστήματα του Βόλου. Ο εμπορικός κόσμος βλέπει τον Αύγουστο να φεύγει και τα ταμεία του να μη βγάζουν τις απώλειες του Ιούλη, ενώ περιμένει ένα δύσκολο Σεπτέμβρη λόγω εκλογών.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος, είπε ότι δυστυχώς οι απώλειες από την τραπεζική αργία δεν μπορούν να καλυφθούν από τον Αύγουστο καθώς η κίνηση στα καταστήματα είναι μέτρια.

Παρά το γεγονός ότι στην εμπορική αγορά υπάρχουν εκπτώσεις σε είδη ένδυσης και υπόδησης σε ποσοστό άνω του 50% και μάλιστα με εξαιρετική ποιότητα, οι αγορές συνεχίζουν να έχουν πιστωτικά όρια.

«Οι εκπτώσεις θα έχουν δυστυχώς αρνητικό πρόσημο καθώς «χάθηκε» το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούλη. Ο Αύγουστος ήταν καλύτερος μήνας από τον Ιούλιο, όμως η ζημιά που έγινε δεν μπορεί να εξισορροπήσει την απώλεια» είπε ο ίδιος.

Στον εμπορικό κόσμο κυριαρχεί απογοήτευση. Ο κ. Τσέλιος είπε ότι το Σεπτέμβριο λόγω εκλογών δεν θα υπάρχει η κατάλληλη ψυχολογία για αγορές στα εμπορικά καταστήματα. «Μας περιμένει ένας ακόμη δύσκολος μήνας μετά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος και την τραπεζική αργία» συμπλήρωσε.

Ο κλάδος βρίσκεται αναγκαστικά εν αναμονή των πολιτικών εξελίξεων παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε χαρακτηριστικά «τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου παραμένουν «παγωμένα».

Την ίδια στιγμή, ο Σεπτέμβρης αναμένεται να είναι καθοριστικός μήνας για τις επιχειρήσεις. «Τότε θα υπάρχει σαφής εικόνα για την πορεία των εκπτώσεων και τις ζημιές του καλοκαιριού» είπε ο ίδιος.

Ο εμπορικός κόσμος φοβάται ότι ο Σεπτέμβρης θα βρει πολλούς επαγγελματίες του κλάδου εκτός ρυθμίσεων και εκτεθειμένους σε χρέη, ενώ η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με τα προβλήματα του κλάδου από το Νοέμβρη και μετά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου