ΤΟΠΙΚΑ

Σε υποτονικούς ρυθμούς οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

σε-υποτονικούς-ρυθμούς-οι-ενδιάμεσες-20690

Οι καταστηματάρχες δούλεψαν καλύτερα απ’ ότι το προηγούμενο δεκαήμερο

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινήθηκε η εμπορική αγορά του Βόλου το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που ολοκληρώθηκε χθες. Παρότι, οι καταναλωτές κινήθηκαν στην αγορά σύμφωνα με τους καταστηματάρχες οι τζίροι που σημειώθηκαν δεν ήταν οι επιθυμητοί.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Όσον αφορά στα ποσοστά των εκπτώσεων που σημειώθηκαν, ξεκίνησαν από 10% και σε συγκεκριμένα είδη έφτασαν μέχρι και 30%. Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε αρκετό για να ωθήσει τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε αγορές, κρατώντας σε χαμηλά επίπεδα την κίνηση στα καταστήματα.

Βέβαια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστα Τσέλιο, πολλοί καταναλωτές στήριξαν τις τοπικές επιχειρήσεις, ενισχύοντας καθοριστικά την πόλη, αφού συμβάλουν ώστε τα χρήματά τους να μείνουν στον τόπο. «Πραγματικά υπάρχει μια τάση των καταναλωτών να στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και να είναι πιο συνειδητοποιημένοι στις αγορές τους. Αλλωστε, ως γνωστόν λειτουργούν επιχειρήσεις στο Βόλο, οι οποίες βγάζουν τα χρήματα που κερδίζουν σε χώρες του εξωτερικού και δεν προσφέρουν κανένα κέρδος στον τόπο», ανέφερε ο κ. Τσέλιος.

Παράλληλα, ο ίδιος σχολιάζοντας το δεκαήμερο των εκπτώσεων, τόνισε χαρακτηριστικά:«το δεκαήμερο των εκπτώσεων έφερε κόσμο στην αγορά αλλά οι τζίροι των καταστημάτων μας παρέμειναν μικροί. Αυτό συνέβη, διότι όσοι κατέβηκαν στην αγορά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προχώρησαν σε αγορές. Από την άλλη πλευρά στην αγορά υπήρξαν ικανοποιητικές εκπτώσεις αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι πρόκειται για καινούργια εμπορεύματα και οι εκπτώσεις 10% με 30% ήταν πραγματικά καλές», κατέληξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, σημειώνοντας ακόμη ότι το δεκαήμερο εκπτώσεων που ολοκληρώθηκε ήταν σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο εκπτωτικό δεκαήμερο που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο.

Η λειτουργία μάλιστα της εμπορικής αγοράς την Κυριακή 2 Νοεμβρίου αλλά και η κατάπλευση κρουαζιερόπλοιων, ευνόησαν πολλούς καταστηματάρχες, οι οποίοι δούλεψαν ικανοποιητικά. Η εμπορική αγορά του Βόλου θα λειτουργήσει ξανά δύο Κυριακές μέσα στο Δεκέμβριο ενόψει των Χριστουγέννων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου