ΤΟΠΙΚΑ

Κατέρρευσε το Taxis

κατέρρευσε-το-taxis-370433

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων

Παράταση μόνο λίγων ημερών αν και εκκρεμεί ένας μεγάλος αριθμός φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων και αυτή λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην εφαρμογή του Taxis τα τελευταία 24ωρα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η υποβολή σύμφωνα με την ανακοίνωση θα παραταθεί μέχρι τις 28 Αυγούστου αν και λογιστές οικονομολόγοι ζητούν να συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς η ολοκλήρωση της υποβολής σε τόσες λίγες μέρες κρίνεται ανέφικτη.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Οικονομολόγων Μαγνησίας, Αλέκος Κεχαγιάς δήλωσε ότι προβλήματα που παρουσιάζονται συνεχώς κατά τη διαδικασία καθυστερούν χαρακτηριστικά την υποβολή.

Η εφαρμογή του Taxis για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων, είπε, κατέρρευσε προχθές στις 3 το μεσημέρι ενώ χθες εξέπνεε η προθεσμία υποβολής.

«Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και χθες μέχρι τις 12.20 το μεσημέρι για τα νομικά πρόσωπα και τις εταιρείες και δεν είναι γνωστό το πότε θα αποκατασταθούν» είπε ο ίδιος.

Ο κ. Κεχαγιάς είπε ότι το χρονικό περιθώριο που δόθηκε δεν είναι ικανοποιητικό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς πανελλαδικά εκκρεμεί η υποβολή χιλιάδων φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων.

Η Ομοσπονδία Λογιστών και Οικονομολόγων θα ζητήσει πάντως το επόμενο διάστημα νέα παράταση, ενώ μεγαλύτερο περιθώριο χρόνου έχουν ζητήσει ήδη ο ΣΟΛ Χανίων και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Τα προβλήματα

«Μη δυνατή εύρεση υπηρεσίας/ εγγράφου». Αυτό το μήνυμα εμφανίζονταν στις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών ενώ λογιστές και οικονομολόγοι προσπαθούσαν εναγωνίως να διεκπεραιώσουν την υποβολή δηλώσεων με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά.

Λογιστές και φοροτεχνικοί βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος παρουσιάζονται προβλήματα με τις εγκυκλίους, τις αλλαγές και τις διορθώσεις της τελευταίας στιγμής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου