ΑΛΜΥΡΟΣ

Σκληρή κόντρα και αποχωρήσεις στη συνεδρίαση του συμβουλίου Αλμυρού

σκληρή-κόντρα-και-αποχωρήσεις-στη-συν-374785

Προχθές το βράδυ με αφορμή διαμαρτυρία για τον Πτελεό

Σε ρινγκ κόντεψε να μετατραπεί η αίθουσα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού. Πριν καν την έναρξη συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης η τοποθέτηση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού Κώστα Παπαδογιάννη ότι η περιοχή εγκαταλείφτηκε από τη δημοτική αρχή Αλμυρού πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις και οδήγησε σε αποχωρήσεις συμβούλων δύο αντιπολιτευτικών παρατάξεων.

Ο κ. Παπαδογιάννης διαμαρτυρήθηκε για την απομάκρυνση του ανταποκριτή του ΟΓΑ και για την καθαριότητα στο δήμο προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ότι θα έπρεπε να θέσει τα ερωτήματά του γραπτώς.

Απαντώντας ο δήμαρχος Αλμυρού είπε ότι όλοι οι δημότες έρχονται στο δήμο επικαλούμενος τον ανταποκριτή στην Ευξεινούπολη που κάθε μέρα επισκέπτεται το δήμο Βόλου και αναρωτήθηκε γιατί δεν συνεργάζονται με τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Παπαδογιάννης ισχυρίστηκε ότι τα ογκώδη αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν στον πρώην δήμο τα έκαψαν γιατί δεν τα απομάκρυνε η δημοτική αρχή.
Προς στιγμήν επικράτησε μεγάλη ένταση. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κωνσταντίνος Βαλαμούτης εξεμάνη και έσπευσε να διαψεύσει τον πρόεδρο την Τοπικής Κοινότητας καθώς η δημοτική αρχή έστειλε δύο φορτηγά στο πρώην δήμο Πτελεού για την απομάκρυνση των βαριών αντικειμένων επί μία εβδομάδα, μισθωμένο τσαπάκι για δέκα μέρες, ενώ μέριμνα υπήρξε και για τον εξωραϊσμό των παραλιών.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης σφόδρα ενοχλημένος επισήμανε ότι ο ίδιος δεν έδωσε καμία τέτοια εντολή, ενώ εν μέσω των έντονων διαφωνιών άφησε υπονοούμενα για τη νοημοσύνη του κ. Παπαδογιάννη.

Εκτός ελέγχου ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ζητούσε από το προεδρείο να υπερασπιστεί τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, ενώ λογομαχούσε με το δήμαρχο. Ο κ. Βαλαμούτης καλούσε τον Χατζηκυριάκο που είχε σηκωθεί όρθιος στην αίθουσα συνεδρίασης να καθίσει κάτω.

Ο κ. Τσανής επέρριπτε τεράστιες ευθύνες στο προεδρείο για τη διατήρηση μη δημοκρατικού κλίματος.

Τελικά από την αίθουσα συνεδρίασης αποχώρησαν οι κ. κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και Νίκος Τσανής καθώς και οι σύμβουλοι των ομάδων τους. Στη συνεδρίαση έμειναν από την αντιπολίτευση οι κ. κ. Κωνσταντίνος Κρανάς και Χρήστος Καρακώστας.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα περισσότερα θέματα να ψηφίζονται ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

Ανακοίνωση Τσανή

Στο μεταξύ με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωτική Δημοτική Κίνηση καταγγέλλει με αφορμή τον «ανούσιο διαξιφισμό μεταξύ των νυν και πρώην δημάρχων Αλμυρού», ότι μέλη της πλειοψηφίας με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Κ. Βαλαμούτη κινήθηκαν απειλητικά με τρόπο τραμπούκου και ψευτοπαλληκαρά απαξιώνοντας κάθε έννοια όχι μόνο δημοκρατικής αλλά και οποιασδήποτε διαδικασίας.

Οπως σημειώνουν μεταξύ άλλων, «οι σύμβουλοι της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» καταγγείλαμε άμεσα την εν λόγω συμπεριφορά με δήλωση στα πρακτικά του συμβουλίου, απαιτήσαμε από τον αντιδήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη από το δημοτικό συμβούλιο και από το προεδρείο να καταδικάσει την συγκεκριμένη συμπεριφορά. Εφόσον αυτά δεν έγιναν αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί δεν επιτρεπόταν σε καμία περίπτωση να συναινέσουμε με την παρουσία μας στην ανοχή τραμπουκικών συμπεριφορών που καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας και ευτελίζουν το Δημοτικό συμβούλιο. Αποχώρησαν επίσης και οι σύμβουλοι της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας»».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου