ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανανέωση συμβάσεων στον Αλμυρό

ανανέωση-συμβάσεων-στον-αλμυρό-379520

Με κυριότερο θέμα συζήτησης την παράταση συμβάσεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας, που υπηρετεί στην υπηρεσία Καθαριότητας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, 17 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Κωνσταντίνο Βαλαμούτη, η παράταση αφορά σε πέντε με έξι άτομα από σύνολο 24 εργαζομένων στο οχτάμηνο πρόγραμμα.

Η παράταση εξετάζεται να είναι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της καθαριότητας σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο. Η Διεύθυνση Καθαριότητας θα αιτούνταν το σύνολο των συμβάσεων να ανανεωθούν, όμως ο δήμος Αλμυρού ενισχύθηκε με προσωπικό και από τα πεντάμηνα προγράμματα.

Το συμβούλιο θα συζητήσει ακόμη και για τον καθορισμό ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με κάλυψη της δαπάνης από τους ΚΑΠ.

Μετά των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται ακόμη η έγκριση της μελέτης και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση – Επισκευή Δημοτικών Κτιρίων Δ. Σ. Ανάβρας» προϋπολογισμού 11.000 ευρώ.

Η μελέτη περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να επισκευαστεί η ξύλινη στέγη στο δημοτικό κτίριο, που στο ισόγειό του στεγάζει το δημοτικό χώρο στάθμευσης στην Τ.Ε Ανάβρας. Πρόκειται για την επισκευή στέγης προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα εισροής ομβρίων υδάτων λόγω του ότι έχουν σπάσει – κυρίως από τα χιόνια και τον παγετό – τα κεραμίδια του κτιρίου.

Η μελέτη συντάθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας. Η συνεδρίαση θα συζητήσει για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του δήμου οικονομικού έτους 2015, τη διάγνωση προβλημάτων και τη διατύπωση προτάσεων πριν την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, την έγκριση συμβάσεων σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου σε δημοτικά κτίρια μεταξύ του δήμου Αλμυρού και Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλίας Α.Ε.

Θα ασχοληθεί ακόμη με την επιβολή και τον καθορισμό του ύψους των τροφείων των παιδικών σταθμών Αλμυρού και Ευξεινούπολης, ενώ το συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει την κατασκευή στέγης του δημοτικού κτιρίου Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπουλης, διαγραφές χρεών αιτήματα πολιτών και συλλόγων. Μεταξύ των άλλων, το Σώμα θα κληθεί να αποφασίσει για την απομάκρυνση δέντρων στην τριγωνική πλατεία που περικλείεται από τις οδούς Αχιλλέως, Ευξεινουπόλεως και Περιφερειακής Οδού Αλμυρού στη Δημοτική Κοινότητα Αλμυρού λόγω επικινδυνότητας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου