ΑΛΜΥΡΟΣ

Ψήφισμα υπέρ των αγροτών από το Δ.Σ Αλμυρού

ψήφισμα-υπέρ-των-αγροτών-από-το-δ-σ-αλμυ-382495

Κάθετα αντίθετο με τα φορολογικά μέτρα του υπουργείου Οικονομικών για τους αγρότες – κτηνοτρόφους είναι το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, το οποίο εξέδωσε ψήφισμα προειδοποιώντας για τις καταστροφικές συνέπειες που θα υπάρξουν στον πρωτογενή τομέα.

Οπως επισημαίνει, οι έμμεσες και άμεσες περικοπές μισθών και συντάξεων, η αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολόγησης, η αποδυνάμωση των νομικών δικαιωμάτων των οφειλετών κ.α. πλήττουν όλες τις παραγωγικές τάξεις και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, όπως είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και θα δημιουργήσουν δραματικές συνθήκες σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης.

«Ιδιαίτερα για την περιοχή μας, τα δυσβάσταχτα μέτρα της άγριας φορολόγησης που προβλέπονται σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων, σύμφωνα με τις ανακοίνωσες του Υπουργείου Οικονομικών, πλήττουν την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα που προβλέπαμε και θα οδηγήσουν σε δραματική αύξηση της ανεργίας» προσθέτει.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού υπενθυμίζει ότι τα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών αφορούν:

1) Αύξηση από 13% σε 26% στην φορολογία εισοδήματος ήτοι αύξηση 100%

2) Αύξηση από 27,5% σε 100% στην προκαταβολή του φόρου εισοδήματος ήτοι αύξηση 365%

3) τριπλασιασμός των εισφορών για τον ΟΓΑ και μελλοντική κατάργηση του ΟΓΑ με την ενσωμάτωσή του σε άλλο ταμείο

4) Θέσπιση φόρου αλληλεγγύης επί ακαθαρίστων εσόδων

5) Κατάργηση του ορίου των 12.000€ για τις αγροτικές επιδοτήσεις και φορολόγηση για πρώτη φορά εξ ολοκλήρου από το πρώτο ευρώ.

6) Κατάργηση του αγροτικού ρεύματος με συνακόλουθη αύξηση κατά 40%

7) Κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει πρόβλεψη για μελλοντική πτώση των διεθνών τιμών.

Δηλώνει την αντίθεσή του σ’ αυτά τα μέτρα και σε ανάλογες σκέψεις και ζητά να τηρήσει η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της για στήριξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς όλοι καταλαβαίνουν, ότι πρόκειται να πληγεί ένας από τους ελάχιστους παραγωγικούς πυλώνες της χώρας.

«Πιθανή ψήφιση μέρους ή του συνόλου των παραπάνω μέτρων θα έχει μακροχρόνιες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για πάνω από 1.500.000 αγρότες. Επισημαίνουμε την ανάγκη οι υπεύθυνοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην οδηγήσουν τους αγρότες – κτηνοτρόφους στην καταστροφή.

Δεν θα δικαιούται κανείς να δικαιολογηθεί ότι δεν ξέρει, δεν έμαθε, ούτε ότι δεν το διάβασε και δεν υπολόγισε τις συνέπειες.

Κύριοι, όταν κάποιος προσπαθεί να επισκευάσει το οικοδόμημα της χώρας δεν γκρεμίζει τα θεμέλιά του που είναι ο αγροτικός τομέας ο οποίος παρουσιάζει υψηλό δείκτη συνέργειας με άλλους κλάδους και τομείς της πραγματικής οικονομίας» καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου