ΤΟΠΙΚΑ

Δεν σταματά η ταλαιπωρία στις Τράπεζες

δεν-σταματά-η-ταλαιπωρία-στις-τράπεζε-409406

Γεμάτες κόσμο οι αίθουσες αναμονής ~ Για πολλοστή μέρα συνεχίζεται η αυξημένη κίνηση

Αυξημένη ήταν και χθες για ακόμη μία μέρα η κίνηση στις Τράπεζες Βόλου. Πολίτες, κατά κύριο λόγο ηλικιωμένοι, περίμεναν κατά δεκάδες να ανοίξουν τα υποκαταστήματα το πρωί προκειμένου να πάρουν σειρά και να εξυπηρετηθούν χωρίς μεγάλη καθυστέρηση.

Η αναμονή σε ώρες αιχμής κυμάνθηκε σε ορισμένα υποκαταστήματα στο τέταρτο της ώρας αλλά σε άλλα έφτασε και ξεπέρασε τη μιάμιση ώρα. Σε κεντρική Τράπεζα μέχρι το μεσημέρι τα άτομα που είχαν εξυπηρετηθεί ξεπέρασαν τα 1.000 – 1.100, αισθητά περισσότερα από τις προηγούμενες μέρες.

Αναλήψεις χρημάτων, πληρωμές λογαριασμών, καταθέσεις, παραλαβή καρτών γέμισαν τις αίθουσες αναμονής των Τραπεζών με κόσμο που σχημάτιζαν ουρά για να εξυπηρετηθούν. Ανάμεσά τους αρκετοί προβληματισμένοι πολίτες που ζητούσαν ενημέρωση από τους υπαλλήλους για διάφορα θέματα.

Η κίνηση στις τράπεζες διευθυντικά στελέχη εκτιμούν ότι με το πέρασμα των εβδομάδων θα ομαλοποιείται όλο και περισσότερο ώσπου στο τέλος τα υποκαταστήματα θα μπουν σε κανονική ροή.

Ηδη όπως σχολιάστηκε οι ουρές έξω από τα ΑΤΜ έχουν εκλείψει αν και υπάρχει συνεχής ροή σε συναλλαγές με τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων καθώς πολλοί πολίτες πλέον είναι εφοδιασμένοι με κάρτες.

Η μεγάλη αγωνία είναι μην επαναληφθούν φαινόμενα κοσμοσυρροής ανάλογα με αυτά του κλεισίματος των Τραπεζών αύριο Παρασκευή που αρκετοί πολίτες, που δεν απευθύνθηκαν στα υποκαταστήματα τις προηγούμενες μέρες, ίσως επιθυμήσουν να κάνουν σωρευτική ανάληψη χρημάτων.

Επιπλέον, στο τέλος του μήνα θα πληρωθούν εκ νέου οι συνταξιούχοι οπότε και πάλι οι Τράπεζες θα γεμίσουν κόσμο αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου