ΤΟΠΙΚΑ

Μικρή ροή για πληρωμές οφειλών

μικρή-ροή-για-πληρωμές-οφειλών-411410

Ενώ εκπνέει η προθεσμία για τα χρέη στις Δ.Ο.Υ. – Οχι η αναμενόμενη η κίνηση στον ΟΑΕΕ

Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να σταθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Δ.Ο.Υ. και στον ΟΑΕΕ οι φορολογούμενοι.

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση. Στις Τράπεζες η κίνηση για πληρωμή λογαριασμών ήταν αυξημένη, ωστόσο, στην Εφορία Βόλου και τον ΟΑΕΕ δεν ήταν η αναμενόμενη.

Οσοι μπήκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων από τις 24 Ιουνίου και μετά έπρεπε να πληρώσουν την πρώτη δόση μέσα στις τρεις εργάσιμες μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας και τη δεύτερη δόση μέχρι τέλος Ιούλη.

Σαφής εικόνα για την ανταπόκριση των πολιτών δεν μπορεί να υπάρχει. Στην Εφορία Βόλου, πάντως, η ροή ήταν μικρή γεγονός που αποδόθηκε στην ηλεκτρονική πληρωμή των οφειλών.

Μεγαλύτερη ανταπόκριση στις υποχρεώσεις φαίνεται να υπάρχει από τους οφειλέτες με μικρά χρέη. Σε κάθε περίπτωση, όσοι δεν πλήρωσαν τη δόση δεν χάνουν τη ρύθμιση. Οπως επισημάνθηκε από στέλεχος της Εφορίας, ο Νόμος προβλέπει ότι εκτός ρύθμισης βγαίνουν όσοι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015 δεν έχουν πληρώσει δύο δόσεις.

Η κίνηση στον ΟΑΕΕ

Κίνηση για την πληρωμή των ρυθμίσεων υπήρχε και στον ΟΑΕΕ. Στα γραφεία του παραρτήματος στο Βόλο υπήρχε ωστόσο ροή πολιτών που έσπευδαν να καλύψουν τις υποχρεώσεις ωστόσο δεν ήταν η αναμενόμενη.

Σύμφωνα με τις πάγιες εντολές που έχουν σταλεί στο παράρτημα, οι ασφαλισμένοι έχουν μερικές μέρες περιθώριο χρόνου για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση που έληξε εντός τραπεζικής αργίας έχει παραταθεί για πληρωμή μέχρι τις 24 Ιουλίου 2015 για εκείνους που έχουν κάνει τη ρύθμιση και δεν πρόλαβαν να πληρώσουν την πρώτη δόση.

Μέχρι τις 31 Ιουλίου οι ασφαλισμένοι οφείλουν να πληρώσουν οπωσδήποτε το τρίτο δίμηνο (Μαΐου – Ιουνίου) κανονικά όπως θα το κατέβαλαν αν δεν υπήρχε πρόβλημα.

Μέχρι την ίδια μέρα (31/7) πρέπει να πληρωθούν και οι ρυθμίσεις των Νόμων 4152/13 και 4321/15, οι οποίες επρόκειτο να πληρωθούν στις 30 Ιουνίου και ενδεχομένως και οι δύο μαζί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου