ΤΟΠΙΚΑ

Δεν βγήκε χθες το μεροκάματο για τα ταξί λόγω των δυσμενών οικονομικών

δεν-βγήκε-χθες-το-μεροκάματο-για-τα-ταξ-447243

Πρόβλημα με τα καύσιμα αντιμετώπισαν και οι οδηγοί ταξί

Αισθητά μειωμένη ώστε να μην έχουν καν δουλειά ήταν χθες η κίνηση στα ταξί. Στις πιάτσες στην πλατεία Ελευθερίας και στην προέκταση της οδού Δημητριάδος τα ταξί σχημάτιζαν ουρές. Τα προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων έφεραν περιορισμένη κίνηση σε μία ούτως ή άλλως δύσκολη εποχή για το επάγγελμα, καθώς ο κλάδος στον 6ο χρόνο της οικονομικής κρίσης γνωρίζει μείωση του τζίρου ύψους έως και 70%. Την ίδια στιγμή οι οδηγοί αντιμετώπισαν σε μεγάλο βαθμό πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό καυσίμων όμως τελικά εξυπηρετήθηκαν.

Ο κ. Σπύρος Παναγιωτακόπουλος χαρακτήρισε αναμενόμενη την ξαφνική μείωση στην κίνηση. «Οταν βλέπεις αυτά τα φαινόμενα με τις Τράπεζες με τις ουρές και την αντίδραση του κόσμου, το περιμένεις αυτό το πράγμα» είπε χαρακτηριστικά. Για τα καύσιμα είπε, ότι «με τα περιφερειακά πρατήρια δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλωστε, υπάρχουν αποθέματα για πολλούς μήνες. Δεν δικαιολογείται ο πανικός» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι βλέπει προβληματισμό και αβεβαιότητα στον κόσμο. «Βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων. Κι εγώ είμαι εν μέρει προβληματισμένος, όμως ως ένα σημείο οι εξελίξεις ήταν αναμενόμενες. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Μιχάλης ανέφερε ότι επρόκειτο για μία από τις χειρότερες μέρες. «Το ταξί ούτως ή άλλως είναι το πρώτο έξοδο που κόβει ο καταναλωτής. Πληρώνουμε την κρίση πολύ ακριβά» είπε ο ίδιος.

Ο κ. Μιχάλης σημείωσε ότι βλέπει άλλους πελάτες αγριεμένους σαν Ελληνες και άλλους φοβισμένους. «Είναι δύσκολα τα πράγματα» συμπλήρωσε, ενώ για τα καύσιμα εκτίμησε ότι «με τα μεγάλα πρατήρια που δουλεύουν τα ταξί δεν θα έχουν πρόβλημα».

Ο κ. Αχιλλέας Λιάμας, εκτίμησε ότι η εβδομάδα αυτή θα είναι πιο δύσκολη. «Ο πολίτης δεν πήρε σήμερα ταξί λόγω της κρίσης που υπάρχει αλλά και λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων. Ο κόσμος είναι στα ψηλά βουνά» συμπλήρωσε. Για τα καύσιμα, είπε ότι τέτοια φαινόμενα παρουσιάζονται συνήθως σε απεργίες.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Πολυμέρου, σημείωσε ότι: «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μία σύγχυση γενικότερα στον κόσμο, ένας φόβος και ένας πανικός για το αύριο, αλλά αυτά είναι απόρροια των πολιτικών που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις, οι οποίες φορολογούν άδικα τους ανθρώπους και ειδικά τους ελεύθερους επαγγελματίες με 0 αφορολόγητο από το πρώτο ευρώ. Οι ίδιοι απολαμβάνουν το 70% του αφορολογήτου και το παίζουν ότι βάζουν και πλάτη για το πρόβλημα της χώρας. Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουν αυτοί για εμάς. Δεν μπορούν να καταλάβουν τους φτωχούς ανθρώπους με την πλούσια ζωή που κάνουν. Είναι ένα σχέδιο προετοιμασμένο για την Κυριακή, να οδηγήσουν εκεί που θέλουν τον κόσμο, ώστε να περάσουν και τα επόμενα μέτρα με τον έναν ή τον άλλο μέτρο» συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου