ΤΟΠΙΚΑ

Ανταποκρίνεται θετικά το επιβατικό κοινό

ανταποκρίνεται-θετικά-το-επιβατικό-κ-762046

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις άλλαξαν την εικόνα της πόλης και βοηθούν τους ίδιους αναφέρουν οι επαγγελματίες οδηγοί

Θετικά ανταποκρίνεται το επιβατικό κοινό του Βόλου, στη μείωση των επικόμιστρων στην οποία έχει προχωρήσει εδώ και δύο ημέρες η εταιρεία Eurotaxi Volos, επιλέγοντας ξανά το ταξί για τις μετακινήσεις του. Την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες του κλάδου αναφέρουν ότι από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του κέντρου, πέρα από το ότι βελτιώθηκε η εικόνα της πόλης, οι ίδιοι κινούνται άνετα από τη Δημητριάδος και την Ιάσονος φτάνοντας στον προορισμό τους γρηγορότερα και χωρίς ταλαιπωρία.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ειδικότερα όσον αφορά στη μείωση των επικόμιστρων από την περασμένη Δευτέρα η ραδιοκλήση από 1,92 ευρώ που χρεώνονταν μειώθηκε στα 0,60 λεπτά με αποτέλεσμα η ελάχιστη αποζημίωση με ραδιοκλήση να διαμορφώνεται από τα 5,31 ευρώ στα 4 ευρώ.

«Από τις δύο ημέρες που ισχύει η μείωση των επικόμιστρων, βλέπουμε θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Βλέπουμε πως έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται από το EurotaxiVolos» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της εταιρείας Eurotaxi Volos και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου – Ν. Ιωνίας κ. Δημήτρης Φιλίππου,προσθέτοντας ότι ακριβή εικόνα θα έχουν στο τέλος του μήνα, αφού σιγά – σιγά το επιβατικό κοινό θα ενημερωθεί για τις μειώσεις.

Μάλιστα ο κ. Φιλίππου ανέφερε ότι εδώ και πέντε μήνες η εταιρεία Eurotaxi Volos, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο εκδίδει κάρτες για ΑμεΑ και νεφροπαθείς, προκειμένου να μην χρεώνονται επικόμιστρο. Μέχρι σήμερα από την εταιρεία έχουν εκδοθεί περισσότερες από 150 κάρτες.

Επίσης θετικά ανταποκρίνονται οι Βολιώτες, σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου και στην εφαρμογή VolosTaxi, μέσα από την οποία μπορούν να καλούν ταξί χωρίς επιβάρυνση επικόμιστρου μέσω smartphoneκαι έξυπνων κινητών. «Το τελευταίο διάστημα σαν εταιρεία επενδύσαμε στην καινούργια τεχνολογία και φτάσαμε στο επίπεδο να μειώσουμε την επιβάρυνση του επικόμιστρου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς», σημείωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Eurotaxi Volos.

«Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις άλλαξαν την εικόνα της πόλης»

Ερωτηθείς ο κ. Φιλίππου πως βλέπουν οι επαγγελματίες οδηγοί τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Βόλου, ανέφερε ότι άλλαξε θετικά η εικόνα της πόλης και ότι θα έπρεπε εδώ και χρόνια να υπάρχουν τέτοιου είδους ρυθμίσεις.

«Τα μηνύματα απ’ όλους τους επαγγελματίες οδηγούς είναι θετικά και ευελπιστούμε το μέτρο να εφαρμόζεται πιστά και στο μέλλον. Σταμάτησε πλέον το κυκλοφοριακό αλαλούμ, που ίσχυε τόσο στην οδό Δημητριάδος όσο και στην οδό Ιάσονος. Πλέον πρέπει και ο κόσμος να στηρίξει τα μέτρα και να χρησιμοποιεί περισσότερο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» ανέφερε ο κ. Φιλίππου, σημειώνοντας πως πρέπει ο κόσμος να συνειδητοποιήσει τη νέα κατάσταση, να τη σεβαστεί και να μην χρειάζεται αστυνόμευση και επιβολή προστίμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου