ΤΟΠΙΚΑ

«Πάγωσε» η ρύθμιση των 100 δόσεων, υποτονική κίνηση σε Εφορία και ΟΑΕΕ

πάγωσε-η-ρύθμιση-των-100-δόσεων-υποτον-447301

Καμία αίτηση για ένταξη στη ρύθμιση, ούτε πληρωμή δόσης, λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος

Αισθητά μειωμένη ήταν χθες η κίνηση στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Βόλου και τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Η προσέλευση στην Εφορία για τη διεκπεραίωση φορολογικών θεμάτων ήταν περιορισμένη, ενώ στον ΟΑΕΕ δεν έγινε καμία καινούργια αίτηση για ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποτονική ήταν η κίνηση στην Εφορία Βόλου. Στα γραφεία της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας ήταν μεμονωμένες οι περιπτώσεις πολιτών που απευθύνθηκαν για να πληρώσουν οικονομικές υποχρεώσεις, όπως κάποιο πρόστιμο ή δόση.

Αντίστοιχη εικόνα υπήρχε και στον ΟΑΕΕ όπου διεκπεραιώθηκαν θέματα που αφορούσαν στην ταμειακή ενημερότητα, ενημερότητα εγγράφων κ.α. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον για ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων κατέγραψε κατακόρυφη πτώση.

Το μειωμένο ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΑΕΕ, αποδόθηκε στην παράταση έως 31 Ιουλίου για την ένταξη στη ρύθμιση αλλά και στο δυσμενές οικονομικό κλίμα των τελευταίων 24ώρων.

Οι επαγγελματίες που απευθύνθηκαν στα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Βόλο είχαν ήδη αιτηθεί και προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα για τη ρύθμιση και πέρασαν από τα ταμεία για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις του Οργανισμού για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Εξάλλου, για την ένταξη στη ρύθμιση χρειάζεται να δοθεί πάγια εντολή και να καταβληθούν οι πρώτες δόσεις, εργασίες οι οποίες δεν μπορούν να εκτελεστούν με κλειστές Τράπεζες.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου