ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν υποχωρούμε, γκρεμίζουμε τη λιτότητα» δήλωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

δεν-υποχωρούμε-γκρεμίζουμε-τη-λιτότ-464925

Εν μέσω της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους πιστωτές

Με σύνθημά της «Δεν υποχωρούμε. Γκρεμίζουμε τη λιτότητα», η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε χθες συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου προκειμένου να στηρίξει την κυβέρνηση να εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα και να μην καμφθεί η αντίσταση από τα εκβιαστικά διλήμματα.

Μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν περί τα 100 άτομα – νέοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλη κινήσεων και δημοτικοί σύμβουλοι που δήλωσαν με την παρουσία τους ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τέλους. Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν χθες στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

«Με την παρουσία μας εδώ θέλουμε να δώσουμε μία άλλη διάσταση από αυτή που επικρατεί» είπε ο φοιτητής Παναγιώτης Θεοδοσιάδης. «Να προτάξουμε στον κόσμο να βγει στο δρόμο και να δηλώσει την αντίστασή του απέναντι στους εκβιασμούς που δέχεται από το εγχώριο και ξένο κατεστημένο και να βάλει μπροστά το αγωνιστικό του πνεύμα» πρόσθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να πάει μέχρι τέλους. «Ο κόσμος χρειάζεται να δώσει μάχη, διότι αυτό αν δεν γίνει, θα τον οδηγήσει σε μία καταδίκη, που δεν θα επιφέρει ποτέ την αλλαγή ούτε διεθνώς που επιθυμούμε ούτε και στη χώρα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του το μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Τσούτσης είπε ότι ο λαϊκός παράγοντας πρέπει να κινητοποιηθεί. «Ο εργαζόμενος, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα είναι απαραίτητο να στηρίξουν την κυβέρνηση υπέρ των συμφερόντων της, υπέρ, δηλαδή, των συμφερόντων της πλατιάς πλειοψηφίας» είπε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση και στο πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης με τη θέση και τη στάση των πιστωτών, πρέπει να επισημανθεί με την παρουσία του κόσμου στο δρόμο ότι η κυβέρνηση ψηφίστηκε με ένα προεκλογικό πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό. «Η συμφωνία να συναφθεί με τους εταίρους δανειστές σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία.

Νομίζουμε ότι ο λαός έδειξε ξεκάθαρα ότι η λιτότητα και το μνημόνιο πρέπει να τελειώσουν. Θεωρούμε ότι οι ανάγκες της πλειοψηφίας είναι πάνω και από το νόμισμα και από τα εκβιαστικά διλήμματα» συμπλήρωσε.

Στη συγκέντρωση διανεμήθηκε και έντυπο υλικό στο οποίο αναφέρεται ότι η συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς, φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων και του πλούτου, μείωση της έμμεσης φορολογίας, δραστική μείωση του χρέους και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του υπόλοιπου, τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις και την περαιτέρω εκποίηση των κοινωνικών αγαθών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου