ΑΛΜΥΡΟΣ

Ερωτηματολόγιο για το επιχειρησιακό ~ Συνεχίζεται η διαβούλευση στον Αλμυρό

ερωτηματολόγιο-για-το-επιχειρησιακό-488884

Μέχρι την Τρίτη 9 Ιουνίου η δημοτική αρχή περιμένει τις απαντήσεις

Σε συμβολή για την κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος 2015-2019 με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου καλεί δημοτικούς συμβούλους, φορείς, κατοίκους της περιοχής η δημοτική αρχή Αλμυρού, Δημ. Εσερίδη.

Ρεπορτάζ: KATEΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Το ερωτηματολόγιο δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Αλμυρού. Σύμφωνα με αυτό, οι ερωτώμενοι καλούνται να καταθέσουν γενική άποψη για τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα προβλήματα στον Αλμυρό, τη Σούρπη και τον Πτελεό και να καταγράψουν αν οι κεντρικές υπηρεσίες του δήμου μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των οικιστικών συνόλων κι αν όχι να προτείνουν πως πιστεύουν ότι πρέπει να διαρθρωθούν οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Μεταξύ των άλλων ερωτημάτων, που απευθύνει η δημοτική αρχή είναι ποιες νέες υπηρεσίες – τομείς παρέμβασης πρέπει να αναπτύξει ο δήμος ζητώντας αξιολόγηση των πέντε πιο σημαντικών τομέων παρέμβασης με προτεινόμενες την υποστήριξη τοπικής επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδυτών, τον τουρισμό παραθαλάσσιων περιοχών, τον τουρισμό από την αξιοποίηση της Οθρυος, τις κοινωνικές δομές, την προστασία του περιβάλλοντος, την πράσινη οικονομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.α.

Ερωτήματα διατυπώνονται και για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής στους τομείς πολιτισμός – αθλητισμός, οδικό δίκτυο – μεταφορές, υγεία – κοινωνική πρόνοια, παιδεία, περιβάλλον, ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, καθαριότητα, αγροτική ανάπτυξη, βιομηχανία, βιοτεχνία, τουρισμός, αγροτουρισμός και υπηρεσίες εξυπηρέτησης.

Για την οικονομική ανάπτυξη του δήμου, οι ερωτώμενοι καλούνται να ιεραρχήσουν τις προτεινόμενες επιλογές για την εντατικοποίηση των ενεργειών είσπραξης δημοτικών τελών, την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, την ανάπτυξη συνεργασιών με ιδιώτες, την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας του δήμου, την εντατικοποίηση της διεκδίκησης πόρων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το ερωτηματολόγιο πρέπει να παραδοθεί στη γραμματεία του δημάρχου ή στη Διεύθυνση του δήμου Αλμυρού e-mail: [email protected] μέχρι την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015.

Να επισημανθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση η Επιτροπή Διαβούλευσης επισήμανε ότιτο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου θα πρέπει να αποτελέσει το πρωτεύον εργαλείο σχεδιασμού και υλοποίησης της αναπτυξιακής στρατηγικής του Δήμου.

Στις προτεραιότητες του προγράμματος τόνισε ότι θα πρέπει να αντανακλάται η βούληση και το όραμα της δημοτικής αρχής, καθώς και οι προτεραιότητες του αναπτυξιακού σχεδιασμού σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα πρέπει να αποσκοπεί στην ενίσχυση των επιπέδων συμμετοχικής δημοκρατίας, μέσω τόσο της ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης με τους πολίτες, όσο και της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, στην οποία συμμετέχουν δημότες αλλά και πλήθος παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου