ΤΟΠΙΚΑ

Εσφαλμένο όνομα στη λίστα με τους ενταφιασμένους

εσφαλμένο-όνομα-στη-λίστα-με-τους-εντα-614482

Πολίτης διαμαρτυρήθηκε στη Διεύθυνση Κοιμητηρίων ~ Είχε συμπεριληφθεί στους ενταφιασμένους ο νεκρός συγγενής του, ενώ είχε εκταφεί το 2011

Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβλήθηκε πολίτης που είδε το όνομα νεκρού συγγενούς του που είχε εκταφεί από το Διαδημοτικό Κοιμητήριο στη θέση «Κούκος» το 2011 να περιλαμβάνεται εσφαλμένα στη λίστα με τους 595 ενταφιασμένους που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο ο δήμος Βόλου για την τακτοποίηση εκταφών.

Οπως εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Δημήτρης Πραβιώτης, χρειάστηκε να επισκεφθεί τη Διεύθυνση Κοιμητηρίων του δήμου Βόλου τέσσερις φορές σε μία εβδομάδα προκειμένου οι υπάλληλοι να του χορηγήσουν βεβαίωση, που να αποδεικνύει ότι δεν έχει όντως καμία οφειλή στο Κοιμητήριο, καθώς η εκταφή του νεκρού του είχε πραγματοποιηθεί το 2011 και τα όποια τέλη είχαν τακτοποιηθεί μερικές μέρες μετά την ταφή το 2008.

Ο πολίτης απευθύνθηκε την περασμένη Τρίτη στη Διεύθυνση του Κοιμητηρίου για να ενημερωθεί τι είχε συμβεί μετά από τηλεφωνήματα συγγενικών του προσώπων που είδαν το όνομα του νεκρού τους στη λίστα και διαμαρτυρήθηκαν. Εξήγησε λοιπόν στη Διεύθυνση ότι πρόκειται για λάθος.

Υπάλληλος διασταύρωσε τα στοιχεία και όπως είπε ο κ. Πραβιώτης απάντησε ότι προφανώς δεν είχε γίνει η διόρθωση στο κομπιούτερ, αποδίδοντας εκεί την εσφαλμένη δημοσιοποίηση του ονόματος.

Ο πολίτης αποχώρησε από το Κοιμητήριο, αλλά την επόμενη μέρα επέστρεψε προκειμένου να του δώσουν βεβαίωση που να αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία οφειλή.

Οι υπάλληλοι αρνήθηκαν, αλλά με την επιμονή του πολίτη του ζήτησαν να επισκεφτεί την Υπηρεσία εκ νέου την Παρασκευή οπότε και του έδωσαν να συμπληρώσει αίτηση.

Ο πολίτης πράγματι έκανε ό, τι του ζητήθηκε και επισκέφτηκε εκ νέου τα γραφεία χθες το πρωί, όμως η βεβαίωση δεν είχε εκδοθεί αν και ο πολίτης επισκέπτονταν την Υπηρεσία για τέταρτη φορά.

Τελικά με την παρέμβαση του προϊσταμένου το θέμα αντιμετωπίστηκε, όμως οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν την εσφαλμένη δημοσιοποίηση του ονόματος του νεκρού στη λίστα με τις υποχρεωτικές εκταφές με τη δικαιολογία ότι πρέπει να πάρει απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου.

Στη βεβαίωση οφειλών, η οποία υπογράφεται από τον προϊστάμενο του Διοικητικού Ιωάννη Τσιφλόγλου αναφέρονται τα εξής: «Βεβαιώνουμε ότι έχει πραγματοποιηθεί η ανακομιδή – εκταφή για τον ΦΑΛΚΗ ΚΩΝ/ΝΟ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ στις 31/03/2008 με αριθμό απόδειξης Α/Α 809. Ημερομηνία θανάτου 29/03/2008.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου