ΤΟΠΙΚΑ

Κέρδισε τις διαφορές, υπό κρίση οι αποδοχές υπερημερίας

κέρδισε-τις-διαφορές-υπό-κρίση-οι-αποδ-733062

Ποσό 43.654 ευρώ επιδικάστηκε στον πρ. Διευθ. Σύμβουλο του ΟΛΒ, Δημήτρη Γεωργιάδη

Κέρδισε την αγωγή για τις διαφορές αποδοχών ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Βόλου, Δημήτρης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με την ερμηνεία της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας από σύμβουλο του ΟΛΒ, ο Οργανισμός είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει ποσό ύψους 43.654 ευρώ στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο, για την εξόφληση διαφορών μεταξύ δικαιούμενων και καταβληθέντων αποδοχών το διάστημα από τις 7 Ιουνίου 2005 έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.

Οι διαφορές αφορούσαν σε περικοπές σε συμφωνημένες αμοιβές, που έγιναν από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, για τις οποίες ο κ. Γεωργιάδης είχε προσφύγει στα Δικαστήρια.

Δε συνέβη το ίδιο και για τις αποδοχές υπερημερίας, οι οποίες ανέρχονται στις 116.374 ευρώ, καθώς θα κριθούν εκ νέου από το Εφετείο Λάρισας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ συζήτησε το αίτημα για την καταβολή του επιδικασθέντος ποσού και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ικανοποίησή του, ενώ η πρόταση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικόλαου Σακελλαρίου, να συμψηφιστεί το ποσό που επιδικάστηκε με οφειλόμενα ποσά του κ. Γεωργιάδη από τυχόν ληξιπρόθεσμες δόσεις, δεν πέρασε.

Συγκεκριμένα, ο συμψηφισμός καταψηφίστηκε από τον νυν πρόεδρο του ΟΛΒ, Ιωάννη Πρίγκο, και τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου, Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Εξάλλου, οι 43.654 ευρώ επιδικάστηκαν στον κ. Γεωργιάδη με την τελεσίδικη επί της ουσίας, σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο του ΟΛΒ, απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι οι αποδοχές υπερημερίας για το ίδιο διάστημα, έχουν αναιρεθεί και έχουν αναπεμφθεί στο Εφετείο Λάρισας που θα τις κρίνει εκ νέου.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου