ΤΟΠΙΚΑ

Ισχυρότατοι άνεμοι «σάρωσαν» τη Μαγνησία

ισχυρότατοι-άνεμοι-σάρωσαν-τη-μαγν-733143

Ξηλώθηκε σκεπή στη Συκή και έκοψε καλώδια της ΔΕΗ αφήνοντας ολόκληρη την περιοχή χωρίς ρεύμα!

Σάρωσαν χθες οι ισχυροί άνεμοι στη Μαγνησία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε περιοχές του Πηλίου αφού οι βοριάδες έφτασαν τα 8-9 μποφόρ.

Ειδικότερα στο Νότιο Πήλιο πιο σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στη Συκή, όταν από τους ισχυρούς ανέμους «ξηλώθηκε» σκεπή αποθήκης με αποτέλεσμα από τις λαμαρίνες της να κοπούν ηλεκτροφόρα καλώδια και ολόκληρη η περιοχή να μείνει για πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην περιοχή, όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΕΗ κ. Αχιλλέας Τσιργούλας, μετέβη συνεργείο το οποίο επιχειρούσε να επιδιορθώσει τη ζημιά πριν νυχτώσει. «Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν πραγματικά πολύ ισχυροί ωστόσο οι σοβαρότερες ζημιές που σημειώθηκαν ήταν στη Σκιάθο και στη Συκή, όπου σηκώθηκαν σκεπές και κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ. Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρχαν άνθρωποι κοντά, οπότε αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιργούλας.

Εσπασαν κλαδιά δέντρων στο Ανατολικό Πήλιο

Μικροζημιές οι οποίες επικεντρώθηκαν κυρίως σε σπασίματα κλαδιών δέντρων σημειώθηκαν επίσης λόγω των ισχυρών ανέμων στο Ανατολικό Πήλιο. Παράλληλα στις παραθαλάσσιες περιοχές υπήρχε θαλασσοταραχή ωστόσο δεν καταγράφηκαν ζημιές σε σκάφη.

«Ευτυχώς, από τους ανέμους δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές παρότι υπήρξε θαλασσοταραχή. Οι μόνες ζημιές που έγιναν αφορούν δέντρα των οποίων τα κλαδιά έσπασαν», δήλωσε η αντιδήμαρχος του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Τζωρτζίνα Χριστοδούλου προσθέτοντας ακόμη ότι από το μεσημέρι και μετά η ένταση των ανέμων εξασθένησε.

Τέλος, σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου