ΜΠΑΣΚΕΤ

Να απολαύσει το ταξίδι θέλει η Αγριά

να-απολαύσει-το-ταξίδι-θέλει-η-αγριά-349098

«Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι», ανέφερε σε ανακοίνωση της η ομάδα μπάσκετ της Αγριάς, μετά την αποδοχή της κλήσης από την ΕΟΚ για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το ταξίδι στη Γ’ Εθνική κατηγορία μπάσκετ για την ομάδα της Αγριάς, ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή με εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη ΓΕ Αγρινίου στις 18:00, και οι κιτρινόμαυροι έχουν ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

Η ΕΟΚ θέτοντας ως κριτήριο τη βαθμολογία της προπέρσινης σεζόν (2019-20), άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο και στους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι πλέον δηλώνουν πανέτοιμοι για τη νέα μεγάλη πρόκληση.

Στη χθεσινή media day, ο πρόεδρος του συλλόγου, που μετρά τέσσερα χρόνια ζωής, Κώστας Βογιατζής, σχολίασε αρχικά στους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

Για το εισιτήριο της ανόδου και πως προέκυψε: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και εντελώς ξαφνικά στις 16 Αυγούστου. Βέβαια, καταφέραμε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να οργανωθούμε και σε αγωνιστικό και σε οικονομικό επίπεδο. Πιστεύουμε πως με το σύνολο που έχουμε θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής, κι από κει και πέρα να καθιερωθούμε στην κατηγορία και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις αργότερα για κάτι καλύτερο. Έχουμε δημιουργήσει ένα νεανικό σύνολο, μαζί με κάποια έμπειρα παιδιά που έχουν παραστάσεις από την κατηγορία, με στόχο να παίξουν και καλό μπάσκετ, αλλά και να προωθήσουμε και νέα παιδιά από την περιοχή. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και μετά την αλλαγή του προπονητικού επιτελείου, πιστεύω πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, και βέβαια φέτος θα είναι ένας μαραθώνιος, που μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα κριθούν πολλά στις ισοβαθμίες και στη διαφορά πόντων, οπότε, θα είναι μια δύσκολη χρονιά από αγωνιστικής άποψης».

Για το αν η Αγριά δικαιούνταν το εισιτήριο ανόδου: «Μετά την προπέρσινη χρονιά, όπου μετά από την καραντίνα κληθήκαμε να παίξουμε ένα μπαράζ, με δύο εβδομάδες προετοιμασίας και με τις όποιες απουσίες είχαμε στον αγώνα, πιστεύω ότι αξίζαμε μια ευκαιρία στην κατηγορία. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπήρχε ο στόχος πως μπορούμε να ανέβουμε. Δεν είναι πάντα αυτοσκοπός ο πρωταθλητισμός, γιατί είμαστε μια νέα ομάδα που έχει ζωή τέσσερα χρόνια στο βολιώτικο μπάσκετ και μέσα σε αυτά τα χρόνια πιστεύω πως έχουμε δείξει θετικά δείγματα γραφής, όσον αφορά τα οικονομικά εκεί που μπορούμε και αντέχουμε, αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο, που προσπαθούμε να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, κι ας μην ξεχνάμε πως έχουμε και μια ακαδημία από κάτω που αριθμεί 100 παιδιά, που στόχος είναι μελλοντικά αυτά τα παιδιά να γίνουν μέλη της ανδρικής ομάδας».

Παναγ. Γκουγκουτούδης: «Ταιριάζουν τα «χνώτα» μας»

Οι κιτρινόμαυροι θα ανοίξουν το νέο κεφάλαιο της ιστορίας τους, υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη και του Σπύρου Στρατίκη. Ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης σχολίασε για τη συνεργασία των δύο προπονητών:

«Ήταν πολύ σημαντική η παράμετρος για εμένα, πως ο Σπύρος θα ήταν στην ομάδα. Θεωρώ πως είναι ένας προπονητής, με τον οποίο τα «χνώτα» μας ταιριάζουν πάρα πολύ. Είμαστε πολύ κοντά σε αυτό που σκεφτόμαστε, τον ξέρω και με ξέρει και τώρα γνωριζόμαστε και πολύ καλύτερα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή τη συνεργασία, ξέροντας πως έχω έναν άνθρωπο, που βρίσκεται στο ίδιο πλαίσιο, με εμένα, κάτι που πιστεύω πως πρέπει να έχουν όλες οι ομάδες.

Δηλαδή, το προπονητικό επιτελείο να είναι σοβαρά στελεχωμένο, όπως αυτή τη στιγμή συμβαίνει στην Αγριά κατά τη γνώμη μου, κι αυτό καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και λειτουργεί η ομάδα».

Για την αποδοχή στο κάλεσμα της Αγριάς στα μέσα της προετοιμασίας: «Η Αγριά είναι μια νέα πρόκληση στην προπονητική μου καριέρα. Όντως ήρθα μεσούσης της προετοιμασίας για την αγωνιστική περίοδο. Η προετοιμασία πήγε καλά. Γνωρίστηκα με τους παίκτες και τους ανθρώπους της ομάδας. Βρισκόμαστε στην τελευταία ομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση της πρώτης χρονιάς στις εθνικές κατηγορίες. Είναι μια χρονιά ορόσημο και ευελπιστούμε να μην απογοητεύσουμε το φίλαθλο κοινό της Αγριάς, το οποίο στηρίζει την ομάδα, πράγμα που θέλουμε να κάνει και στο πρώτο ματς παιχνίδι την Κυριακή».

Για το αν είναι μειονέκτημα η απειρία: «Μπορούμε να το δούμε κι έτσι, αλλά πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις. Ναι μεν υπάρχει απειρία, αλλά υπάρχει και ενθουσιασμός. Είναι παίκτες που θέλουν να συστηθούν στις εθνικές κατηγορίες. Είναι νέα παιδιά κι αυτό είναι πάντα καλό. Δεν νομίζω να υπάρχει σύλλογος που να θεωρεί ότι είναι κακό να βγάζεις νέους παίκτες και να τους δίνεις χώρους για να συστηθούν στις εθνικές κατηγορίες. Παράλληλα έχουμε και έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει σ’ αυτές τις κατηγορίες αλλά με άλλους ρόλους πλέον, τους οποίους ζητάμε να έχουν μέσα στο γήπεδο.

Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά υπό την έννοια ότι δεν είναι καθορισμένες οι δυναμικές και επομένως έχουμε κι εμείς μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε τι θα συμβεί φέτος στην κατηγορία».

Για τον στόχο: «Στόχος είναι η γρήγορη παραμονή στην κατηγορία και ως έναν βαθμό η διατήρηση των κεκτημένων. Είναι ένας σύλλογος που του αξίζει να βρίσκεται στις εθνικές κατηγορίες και είναι οργανωμένος. Η πρόσκληση για την κατηγορία έγινε εκτάκτως, αλλά οι άνθρωποι του συλλόγου τρέχουν για όλα τα θέματα και τον θεωρώ κόσμημα. Υπάρχουν τα βασικά, οι υποδομές είναι πολύ καλές και θα επιδιώξουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ελκυστικοί, ώστε συνέπεια αυτού να έρθουν και κάποια αποτελέσματα, τα οποία θα μας κρατήσουν στην κατηγορία».

Για το ότι οι επιλογές των παικτών δεν έγιναν από εκείνον: «Όντως το βρήκαμε το ρόστερ, έγιναν κάποιες προσπάθειες ενίσχυσής του, αλλά εξαιτίας της διεύρυνσης στις κατηγορίες η δεξαμενή των παικτών είχε μειωθεί πάρα πολύ, δεν υπήρχαν επιλογές και αυτές οι επιλογές ήταν εντός του πλαισίου που μπορούσαμε να φτάσουμε. Επομένως αυτό είναι το ρόστερ και είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό που βλέπω. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος ως άνθρωπος και θεωρώ ότι θα κάνουμε το καλύτερο για να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας, των παικτών και των δικών μας προσωπικά».

Για το αν μπορεί η αναδιάρθρωση να βοηθήσει τις ομάδες της Μαγνησίας: «Είναι προφανές ότι είναι μια καλή εξέλιξη για το μπάσκετ της Μαγνησίας, γιατί οι ομάδες είναι πλέον περισσότερες στις εθνικές κατηγορίες, η προβολή είναι μεγαλύτερη και το ενδιαφέρον των παικτών είναι ακόμη περισσότερο. Βέβαια, αυτό εμμέσως ασκεί και μία πίεση προς τους συλλόγους, έτσι ώστε να γίνεται πιο καλή δουλειά στην υποδομή και να απορροφούνται τα παιδιά της Μαγνησίας στις ομάδες του νομού, προκειμένου να αναδειχθούν παίκτες που θα κοσμούν το ελληνικό μπάσκετ, οι οποίοι προέρχονται από την περιοχή. Είναι απολύτως εφικτό και μπορεί να φανεί τα επόμενα 5-10 χρόνια, γιατί όντως γίνεται καλή δουλειά. Αν παραμείνουν οι ομάδες αυτές στις εθνικές κατηγορίες, θα δούμε ωραία πράγματα».

Σπύρος Στρατίκης: «Γίνονται βήματα προς τα εμπρός»

Από τη μεριά του ο Σπύρος Στρατίκης επεσήμανε:

Για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών: «Το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερες ομάδες από τον θεσσαλικό και τον μαγνησιώτικο χάρτη είναι θετικό. Η αναδιάρθρωση έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα γίνονται βήματα προς τα εμπρός. Οι ομάδες της Μαγνησίας έχουν όλο το υπόβαθρο, παίκτες, διοικητικούς παράγοντες και τη διαδικασία των ακαδημιών για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις. Το μεγάλο στοίχημα και το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί αυτό, διότι δεν σημαίνει ότι η φετινή αναδιάρθρωση θα έχει και την ίδια μορφή και του χρόνου. Πάντως είναι θετικό το ότι συνεχώς προστίθενται ομάδες στον χάρτη των εθνικών κατηγοριών».

Για το στιλ μπάσκετ που θέλει από την ομάδα του: «Με βάση τους παίκτες που διαθέτουμε και οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι νεαροί στην ηλικία σε συνδυασμό με λίγους έμπειρους, αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να γίνουμε γρήγοροι, πιεστικοί, όπου θα στηριχθούμε για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας».

Για τον στόχο: «Σίγουρα είναι η παραμονή. Όσο πιο γρήγορα σωθούμε, τόσο καλύτερα θα είναι για εμάς. Σ’ αυτό στοχεύουμε και με δεδομένο ότι η ομάδα κλήθηκε να συμμετάσχει στην Γ’ Εθνική την τελευταία στιγμή, δεν μπόρεσαν να γίνουν οι προσθήκες που ήθελαν η ομάδα κι εμείς».

Γιώργος Κοψιαλής: «Αυτό που μετράει είναι η παραμονή»

Ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Κοψιαλής

Από τους πλέον έμπειρους παίκτες του ρόστερ της Αγριάς και αρχηγός, ο Γιώργος Κοψιαλής σχολίασε: «Είναι η πρώτη μας χρονιά στη Γ’ Εθνική, μετά την αποδοχή της πρότασης, που έγινε με μεγάλη χαρά παρά το γεγονός πως ήταν λίγο αργά. Προσπαθούμε για το καλύτερο και με τους προπονητές, και οι διοίκηση είναι δίπλα μας, και περιμένουμε και τον κόσμο μας να είναι δίπλα μας σε όλα τα εντός έδρας. Μακάρι η δουλειά που γίνεται να βγει και στα επίσημα παιχνίδια και να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Σίγουρα η παραμονή είναι αυτό που μετράει σε μια δύσκολη χρονιά, με μια ομάδα αρκετά νεανική, στην οποία μόνο εγώ και ο Σταμάτης Σκαμάγκας, έχουμε μείνει ως οι μεγαλύτεροι. Πιστεύω και οι νεότεροι αθλητές να το ευχαριστηθούν και να πάρουν εμπειρίες για την επόμενη σεζόν, σε περίπτωση που παραμείνουμε στην κατηγορία».

Το ρόστερ της Αγριάς αποτελούν φέτος οι: Αναστάσιος Κουρατίδης, Δημήτρης Αμπάρης, Σάββας Καραμανλής, Θωμάς Σακκάς, Ορφέας Δραγατζίκης, Στέφανος Διγενής, Ανδρέας Σούλκο, Σταμάτης Σκαμάγκας, Σπύρος Ρόσσιος, Άγγελος Λουκίδης, Ηλίας Σταυροθεόδωρος, Θωμάς Χαρχαρής, Ταξιάρχης Μαλαματίνης και Γιώργος Κοψιαλής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου