ΜΠΑΣΚΕΤ

Σε Β’ και Γ’ Εθνική Ολυμπιακός Βόλου και Αγριά επίσημα

σε-β-και-γ-εθνική-ολυμπιακός-βόλου-κ-465981

Η ΕΟΚ θέτοντας ως κριτήριο για την κάλυψη των κενών που προέκυψαν στη Β’ και Γ’ Εθνική όχι τη βαθμολογία της περσινής περιόδου (2020-21), καθώς αυτή θεωρείται ως μη γενόμενη, αλλά τη βαθμολογία της προπέρσινης σεζόν (2019-20), άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο σε παραπάνω κατηγορία τόσο του Ολυμπιακού Βόλου από τη Γ’ Εθνική στη Β’, όσο και της Αγριάς από την Α1 ΕΣΚΑΘ στη Γ’.

Η άνοδος αυτή απέκτησε και επίσημο χαρακτήρα από χθες, με τις δύο ομάδες να πανηγυρίζουν τον προβιβασμό τους, αφού πρώτα αποδέχτηκαν να αποστείλουν μετά από πρόσκληση της ΕΟΚ τη δήλωση συμμετοχής στα νέα τους πρωταθλήματα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, επειδή πρόπερσι στη Γ’ Εθνική ανέβηκαν έξι ομάδες και οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν ένατοι, ήταν μία από τις επιλαχούσες τρεις ομάδες, για να ανέλθουν κατηγορία μαζί με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων και την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Επίσης, η Αγριά, που πρόπερσι πήγε στο μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική κόντρα στον Αμπελώνα και το έχασε, αποτελούσε κι αυτή επιλαχούσα ομάδα για την κάλυψη οποιουδήποτε κενού στη Γ’ Εθνική. Μαζί με την Αγριά παίρνουν την άνοδο οι Σοφάδες και ο ΑΟ Τρικάλων.

Αρχικά, είχε προκύψει ως σενάριο η άνοδος του ΓΣ Αλμυρού, των Γόμφων και της Αναγέννησης Καρδίτσας, με βάση ότι ήταν οι τρεις πρώτες ομάδες, τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα της σεζόν που πέρασε. Όμως, αυτά τα δεδομένα άλλαξαν και τα είχε επισημάνει από το Σάββατο σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το taxydromos.gr, όπου και αναφερόταν ότι είναι πλέον τυπικό το ζήτημα της ανόδου του Ολυμπιακού Βόλου και της Αγριάς.

Ρούμπος: «Μεγάλη πρόκληση»

Ως εκπρόσωπος της Δ.Ε. της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, ο Νίκος Ρούμπος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή την άνοδο των ερυθρολεύκων στην παραπάνω κατηγορία:

«Ο προβιβασμός στη Β’ Εθνική κατηγορία είναι μία μεγάλη πρόσκληση για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ανοίγονται νέοι ορίζοντες για την ομάδα και σίγουρα θα υπάρξει αναδιοργάνωση και αναδιάταξη των στόχων ενόψει των νέων δεδομένων.

Ο στόχος μας είναι να αποτελέσει η άνοδος αυτή το εφαλτήριο για την ισχυροποίηση του τμήματος καλαθοσφαίρισης της ομάδας και πλέον το βολιώτικο μπάσκετ με έναν δεύτερο εκπρόσωπο στη δεύτερη εθνική κατηγορία, σε συνδυασμό με την παρουσία ακόμη δυο ομάδων στη Γ’ Εθνική ισχυροποιείται και φαίνεται ότι θα αρχίσει και πάλι το μπάσκετ της Μαγνησίας να αποκτά τη θέση που είχε κατά το παρελθόν.

Πλέον η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου θα συσπειρωθεί με μεγαλύτερο ενδιαφέρον γύρω από τη νέα πρόκληση και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται γύρω από το τμήμα ανδρικής καλαθοσφαίρισης του συλλόγου.

Πιστεύουμε ότι η άνοδος θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και των επιχειρήσεων της ντόπιας αγοράς για τη μεγαλύτερη ενίσχυση της ομάδας, η βιωσιμότητα της οποίας περνά μέσα από την αναζήτηση οικονομικών πόρων».

Βογιατζής: «Ανταμείβονται οι κόποι μας»

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αγριάς, Κώστα Βογιατζή, ο οποίος ανέφερε: «Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν τέσσερα χρόνια μετά τη δημιουργία του συλλόγου. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να παραμείνουμε στη Γ’ Εθνική και να εκπροσωπήσουμε το μαγνησιώτικο μπάσκετ, αλλά και την πόλη της Αγριάς. Θέλουμε να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κα να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να παίξουν στη Γ’ Εθνική, αλλά και στα παιδιά που ήταν στην ομάδα να ανταμειφθούν για τους κόπους τους. Ελπίζουμε βεβαίως και στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας».

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Σε ανακοίνωσή του ο Γ.Σ. Αγριάς μετά την άνοδο της ομάδας τονίζει: «Με χαρά ενημερωθήκαμε σήμερα (σ.σ χθες) το πρωί με σχετικό έγγραφο που απέστειλε η ΕΟΚ στον σύλλογό μας ότι θα συμμετέχουμε την ερχόμενη χρονιά στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αν και η πρόσκληση έγινε αργά (10 Αυγούστου) το Δ.Σ έκρινε ότι είναι ευκαιρία η ομάδα μας να κάνει το άλμα στην επόμενη κατηγορία.

Στα τέσσερα χρόνια της ύπαρξης της ομάδας μας μέλημα μας ήταν πάντα να πρωταγωνιστούμε στα όρια του δυνατού, αλλά ταυτόχρονα να εκπέμπουμε και μια οικονομική υγεία χωρίς να κάνουμε πράγματα που θα μάς μετέτρεπαν σε μια ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ που γρήγορα θα έσβηνε!

Με αυτές τις αρχές θα πορευτούμε και στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ! Ζητούμε τη στήριξη των φιλάθλων και της πόλης μας που τη χρειαζόμαστε πλέον περισσότερο από ποτέ και είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα ανταποκριθούν σε αυτό το ιστορικό κάλεσμα!

Η σημερινή (σ.σ χθεσινή) ημέρα άλλωστε μόνο ως ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί για την ομάδα μας και την πόλη της ΑΓΡΙΑΣ!

Εχουμε πολύ λίγο χρόνο, για να προετοιμαστούμε για όλο αυτό που έχουμε μπροστά μας, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε πάντα με ΗΘΟΣ, ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι….!»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου