ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κραυγή απόγνωσης από συνταξιούχους  

κραυγή-απόγνωσης-από-συνταξιούχους-78043

«Διεκδικούμε στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί» υπογραμμίζουν απόμαχοι της εργασίας στη Σκιάθο

Αμεσες λύσεις στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν, ζητούν από τη δημοτική αρχή Σκιάθου οι συνταξιούχοι του νησιού, παραμένοντας σε αγωνιστική ετοιμότητα, παράλληλα με το σύνολο των συνταξιουχικών σωματείων και των εργατικών σωματείων της Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, των Επικουρικών και των Συγχωνευθέντων Ταμείων Μαγνησίας – τοπικό παράρτημα Σκιάθου, απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή, υπενθυμίζει ότι ζήτησε από τους εκλεγμένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσουν την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με τα παρακάτω αιτήματα: «Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις γιατρών και να υπάρξει στήριξη στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει. Να επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα των επισκεπτών γιατρών ειδικοτήτων σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε προγραμματισμένες ημερομηνίες. Να γίνονται οι προληπτικές εξετάσεις που συστήνει η σύγχρονη ιατρική (μαστογραφία, PSA κ.λπ.)».

Παράλληλα, οι συνταξιούχοι της Σκιάθου ζητούν να λειτουργήσει οδοντιατρείο στο πλαίσιο του ΕΣΥ, υπογραμμίζοντας ότι «στο Κέντρο Υγείας υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα οδοντιατρείο, αλλά δεν υπάρχει οδοντίατρος».

Μεταξύ των αιτημάτων που κατέθεσαν οι συνταξιούχοι, περιλαμβάνεται η δημιουργία και λειτουργία δημόσιας δομής προστασίας και φιλοξενίας ηλικιωμένων και αναπήρων. Αίτημα που ενισχύεται με τις υπογραφές εκατοντάδων κατοίκων.

Μέριμνα για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων ασθενών, οι οποίοι μεταβαίνουν στον Βόλο για θεραπείες, ζητούν οι συνταξιούχοι της Σκιάθου. «Μία λύση θα ήταν να φιλοξενηθούν στο Νοσοκομείο. Αν και υπάρχει σχετικό κτίριο (ξενώνας) στο Νοσοκομείο, αυτό προορίζεται μόνο για τους συνοδούς των ασθενών και όχι για τους ίδιους τους ασθενείς (που κάνουν π.χ. χημειοθεραπείες, αιμοκάθαρση και δεν νοσηλεύονται)» υπογραμμίζουν.

Βασικό αίτημα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και στη Σκιάθο, καθώς επίσης η επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ, με στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

«Ακόμη για την καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου μας, ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή Σκιάθου να μας παραχωρήσει στεγασμένο χώρο για γραφείο του παραρτήματος, όπως έχει ήδη κάνει για άλλους συλλόγους» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επίσης «απευθύναμε κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους και τους φορείς της Σκιάθου από κοινού να ενισχύσουμε τις παρεμβάσεις του παραρτήματος συνταξιούχων για να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα, ξεκινώντας από τη σημερινή κατάσταση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας με τις ελλείψεις στις υπηρεσίες που περιγράφουμε που είναι αναγκαίες για τον λαό του νησιού μας και για τη δραματική υποστέλεχωση του υγειονομικού προσωπικού. Καμία έκπτωση δεν κάνουμε όσον αφορά στην κάλυψη των αναγκών στις υπηρεσίες υγείας, ειδικά την περίοδο της πανδημίας.

Βρισκόμαστε σε κοινό αγώνα με το σύνολο των συνταξιουχικών σωματείων και τα εργατικά σωματεία της Μαγνησίας διεκδικώντας στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, που με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουμε όπως μας αξίζει με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες. Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή, βάσει των αρμοδιοτήτων που έχει, να υιοθετήσει τα αιτήματα των συνταξιούχων στις δραστηριότητες και διεκδικήσεις του 2022 από τα αντίστοιχα υπουργεία και αρμόδιες υπηρεσίες» επισημαίνει η Διοικούσα Επιτροπή Σκιάθου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου