ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παρελάσεις στα νησιά

παρελάσεις-στα-νησιά-78051

Τιμήθηκε προχθές η εθνική επέτειος στις Βόρειες Σποράδες

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, κανονικά πραγματοποιήθηκαν προχθές οι παρελάσεις στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Δεκάδες κάτοικοι της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου παρακολούθησαν τις μαθητικές παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές σε κάθε νησί, χειροκροτώντας θερμά τους πρωταγωνιστές της εθνικής επετείου.

Λιτός, στο μεταξύ, ο εορτασμός στην Αλόννησο, λόγω της πανδημίας, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σκιάνης, διατυπώνοντας την ευχή, στην επόμενη παρέλαση και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ίσχυοντα πριν από την πανδημία.

Τη δυσφορία της εξέφρασε, στο μεταξύ, η πρώην δημοτική σύμβουλος Αλοννήσου Κική Αναγνώστου, εκπαιδευτικός, η οποία με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, έκανε λόγο για «γενικότερη απαξίωση του εορτασμού των εθνικών επετείων τα τελευταία χρόνια».

Στην ίδια ανάρτηση η κ. Αναγνώστου αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Το ανώτατο τοπικό όργανο για πολλοστή συνεχόμενη φορά απόν από τους εορτασμούς… και για πρώτη φορά στα χρονικά των τελευταίων δεκαετιών δεν εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας… Δεν βρέθηκε κανείς από τας αρχάς να τον εκφωνήσει… Ντροπή μόνο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου