ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τιμήθηκε ο πολιούχος της Σκοπέλου

τιμήθηκε-ο-πολιούχος-της-σκοπέλου-129646

Με τη δέουσα επισημότητα και τη συμμετοχή των πιστών η φετινή εορτή του Αγίου Ρηγίνου

Με επισημότητα, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την παρουσία του Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσοστόμου και των τοπικών αρχών τιμήθηκε φέτος ο πολιούχος της Σκοπέλου Αγιος Ρηγίνος.

Κάτοικοι του νησιού και απανταχού της Ελλάδας Σκοπελίτες συμμετείχαν στον χθεσινό εορτασμό, φορώντας μάσκες, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκινητική στιγμή η χειροθεσία σε αναγνώστη νεαρού Σκοπελίτη, με το μοναστήρι του Αγίου Ρηγίνου να αποτελεί το επίκεντρο του εορτασμού. Με απόλυτη τάξη πραγματοποιήθηκε, εξάλλου, η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου, μέχρι το γεφυράκι που έχει ταυτιστεί με τον τόπο μαρτυρίου του Αγίου.

Παρόντες στον φετινό εορτασμό η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Θανάσης Λιούπης, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, καθώς και δεκάδες πιστοί.

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Ρηγίνου, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι θα τελείται λειτουργία για τον προστάτη της Σκοπέλου στη διάρκεια της θερινής περιόδου, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν ντόπιοι και επισκέπτες, με επίκεντρο το μοναστήρι του Αγίου Ρηγίνου, με το σχετικό αίτημα του νησιού, να ικανοποιείται.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου