ΤΟΠΙΚΑ

Προσκοπική συστράτευση αλληλεγγύης

προσκοπική-συστράτευση-αλληλεγγύης-142456

Συγκέντρωση τροφίμων σήμερα από τους προσκόπους της Μαγνησίας έξω από μάρκετ

Συστράτευση αλληλεγγύης από τους προσκόπους της Μαγνησίας η συγκέντρωση τροφίμων, που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο με στόχο να βοηθηθούν περισσότεροι από 1.000 άποροι, οι οποίοι εξυπηρετούνται από τοπικές κοινωνικές δομές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πρόσκοποι θα βρίσκονται έξω από καταστήματα τροφίμων στον Βόλο, στη Νέα Ιωνία και στην Αγριά, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, από τις 10 το πρωί και για τρεις περίπου ώρες. Επίσης, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να προσφέρει τρόφιμα στο κτίριο των προσκόπων (Κασσαβέτη – Κωνσταντά) από τις 11.30 έως τις 15.00

Ομάδες που απαρτίζονται από προσκόπους, βαθμοφόρους και παλαιούς προσκόπους, θα βρίσκονται έξω από μάρκετ της περιοχής, ενημερώνοντας το κοινό για την προσπάθειά τους, η οποία βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Μετά από προσωρινή «παύση» την περασμένη χρονιά λόγω της πανδημίας, δεκάδες πρόσκοποι της Μαγνησίας ενώνουν δυνάμεις για καλό σκοπό, προτρέποντας τους Βολιώτες να εκφράσουν έμπρακτα, για μια ακόμη φορά, την αλληλεγγύη τους στον συνάνθρωπο.

Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν, στη συνέχεια, στα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, τις Ασπρες Πεταλούδες, την Κιβωτό του Κόσμου, την Κουζίνα Αλληλεγγύης, το Στέκι Μεταναστών του Βόλου και αλλού, για να καλύπτονται καθημερινές ανάγκες.

«Και φέτος, παρά τις αντιξοότητες, βρήκαμε σημεία στην πόλη όπου θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα, τα οποία θα προσφερθούν σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια δίνουμε ένα χέρι βοήθειας. Πιο σημαντικό για μας είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών και των πολιτών για τη βοήθεια του συνανθρώπου» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο περιφερειακός έφορος προσκόπων Μαγνησίας Κωνσταντίνος Μαγαλιός.

Στην εξόρμηση αλληλεγγύης που είχε πραγματοποιηθεί το 2020, συγκεντρώθηκαν περίπου δύο τόνοι με τρόφιμα, ενώ στις εποχές πριν από την πανδημία η βοήθεια αλληλεγγύης ξεπέρασε τους τρεις τόνους.

«Πρόκειται για την ετήσια δραστηριότητα που πραγματοποιούμε με αφορμή τη μέρα σκέψης, αλλά δεν είναι η μοναδική συγκέντρωση τροφίμων. Τον προηγούμενο μήνα δώσαμε πάλι τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο, τα οποία συγκεντρώσαμε στη Νέα Ιωνία» υπογραμμίζει ο ίδιος. Με τους προσκόπους να παραμένουν στις επάλξεις της προσφοράς, δίνεται διακριτικά χέρι βοήθειες και σε μεμονωμένες περιπτώσεις, σε συμπολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε ένδεια, διευρύνοντας διαρκώς τον κύκλο της κοινωνικής προσφοράς.

«Εχει δυσκολέψει πάρα πολύ η κατάσταση για όλους το τελευταίο διάστημα. Λόγω των αυξημένων λογαριασμών σε ενέργεια και αέριο, έχουν χαθεί μισθοί οι οποίοι θα κατευθυνόταν στην αγορά για την αγορά τροφίμων ή ειδών ένδυσης. Προσπαθούν πολλές οικογένειες να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους και κάποιοι δεν τα καταφέρνουν» τονίζει ο κ. Μαγαλιός.

Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπο αποτελούν θεμελιώδη κεφάλαια για την προσκοπική οικογένεια και μεταφράζονται σε πρωτοβουλίες οι οποίες το αποδεικνύουν έμπρακτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου