ΤΟΠΙΚΑ

Σηκώνονται οι… καθήμενοι ~ Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

σηκώνονται-οι-καθήμενοι-σταδιακή-ε-144466

«Θετικό ότι η άρση του μέτρου ισχύει από αύριο Σάββατο», σχολιάζει ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Στέφανος Στεφάνου – Ερχονται δύο τριήμερα «ανάσες»

Σηκώνονται από τις θέσεις τους οι… καθήμενοι στην εστίαση από αύριο Σάββατο, οπότε και με απόφαση της Επιτροπής Ειδικών, τα μέτρα χαλαρώνουν κι άλλο στον χώρο, μετά την απελευθέρωση του ωραρίου και της μουσικής. «Το θετικό είναι ότι η άρση του μέτρου ισχύει από αύριο Σάββατο κι όχι από Δευτέρα, που όχι μόνο δεν χορεύει ο κόσμος, αλλά δεν κυκλοφορεί καν», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Αναψυκτηρίων, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου η άρση του μέτρου θα βοηθήσει κυρίως τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης στη λειτουργία τους, το Σαββατοκύριακο, «οπότε και ο κόσμος βγαίνει να διασκεδάσει και δεν μπορεί να το κάνει κουνώντας… ρυθμικά τα πόδια του κάτω από την καρέκλα».

Πρόκειται μάλιστα για ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα. «Περιμένουμε την ΚΥΑ και ζητούμε να συμπεριλαμβάνεται και η άρση του μέτρου των αποστάσεων στους χώρους των καταστημάτων, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς. Οι αποστάσεις μειώνουν κατά 50% έως και 70% τη χωρητικότητα των επιχειρήσεών μας βάσει της άδειάς μας. Ζητούμε να λειτουργούμε με την εστίαση όσων ατόμων προβλέπονται από τις άδειες λειτουργίας μας», είπε ο κ. Στεφάνου.

Προς το παρόν, η εστίαση προσπαθεί να συνέλθει από τα δύο χρόνια της πανδημίας, σε μία περίοδο μετά τις γιορτές που η κίνηση είναι στο ναδίρ. «Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η ζημιά στην εστίαση έχει ήδη γίνει. Δύο χρόνια είτε δεν λειτουργούμε, είτε υπολειτουργούμε με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα επιβίωσης των επιχειρήσεών μας», σχολιάζει ο πρόεδρος της εστίασης, τονίζοντας ότι τα επόμενα τριήμερα θα αποτελέσουν μικρές «ανάσες» για τον χώρο.

«Εχουμε μπροστά μας το τριήμερο της Τσικνοπέμπτης και τη μεθεπόμενη εβδομάδα το τριήμερο της Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας που αναμένεται να τονώσουν την κίνηση στις επιχειρήσεις μας, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις. Με αυτά τα δύο τριήμερα, περιμένουμε να καλύψουμε κάποια από τα έξοδα που έχουν συσσωρευτεί», επισημαίνει ο κ. Στεφάνου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου