ΤΟΠΙΚΑ

Διακομιδή νεφροπαθούς από τις Μηλιές στο Νοσοκομείο

διακομιδή-νεφροπαθούς-από-τις-μηλιές-187700

Πολύτιμη η προσφορά των τοπικών εθελοντικών δυνάμεων στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, η οποία μεταφράστηκε στην μεταφορά νεφροπαθούς και εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου, χθες στην αιχμή της κακοκαιρίας. Σε διαρκή επιφυλακή παραμένουν, στο μεταξύ, οι εθελοντικές ομάδες, πραγματοποιώντας διαρκώς περιπολίες με τα οχήματα που διαθέτουν, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Είχαμε ενημέρωση από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, για νεφροπαθή, ο οποίος έπρεπε να μεταβεί στο Νοσοκομείο του Βόλου για να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση και ήταν αποκλεισμένος στις Μηλιές Πηλίου» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος, μιλώντας για την αποστολή που έφερε εις πέρας η ομάδα χθες το πρωί, ενώ μαίνονταν η κακοκαιρία.

Παράλληλα, με τη συνδρομή της ίδιας εθελοντικής ομάδας, μεταφέρθηκαν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου, οι οποίοι βρίσκονταν σε απομακρυσμένες περιοχές, «για να συνεχίσουν την προσφορά τους στο Νοσοκομείο» υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος. Με την συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας επέστρεψαν οι ίδιοι εργαζόμενοι στη βάση τους.

Σε διαρκή κίνηση παραμένουν, στο μεταξύ, τα διαθέσιμα οχήματα της εθελοντικής ομάδας, φροντίζοντας για την ρίψη θαλασσινού νερού σε περιφερειακές συνοικίες και στη συνέχεια στην Αγριά και τα Λεχώνια, όπου έκανε επίσης αισθητή την παρουσία της η κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «Ελπίδα».

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Σε διαρκή επιφυλακή η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, η οποία δραστηριοποιείται επίσης στην περιοχή, συμμετέχοντας σε δύσκολες αποστολές, με δύο περιπολικά οχήματα σε διαρκή κίνηση. Σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιπροέδρου της εθελοντικής ομάδας και διευθυντή εκπαίδευσης Χάρη Παπαμαρκάκη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «το ένα όχημα κινήθηκε χθες στην ακτίνα Βόλος – Πήλιο και το δεύτερο σε Βελεστίνο – Σέσκλο – Διμήνι, ενώ βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς, για να δράσουμε άμεσα σε περίπτωση που σημειωθεί πρόβλημα ή υπάρξει έκτακτη ανάγκη».

Ταυτόχρονα είναι στελεχωμένο το κέντρο επιχειρήσεων με διασώστες και υπάρχει πάντα συντονισμός για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού. «Παραμένουμε στο κέντρο επιχειρήσεων και βρισκόμαστε διαρκώς σε επικοινωνία με τους περιφερειακούς δήμους, περιμένοντας ενημέρωση, για να στείλουμε όχημα μόλις παραστεί ανάγκη» υπογραμμίζει ο κ. Παπαμαρκάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου