ΤΟΠΙΚΑ

Διακομιδή θρίλερ για 30χρονο από την Ζαγορά

διακομιδή-θρίλερ-για-30χρονο-από-την-ζαγ-238544

Πραγματικό θρίλερ βίωσαν χθες η οικογένεια 30χρονου και οι υγειονομικοί του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς. Ο άνδρας μετέβη στο Κέντρο Υγείας με έντονους πόνους στο στήθος.

Επειδή όλα τα συμπτώματα παρέπεμπαν σε εκδήλωση εμφράγματος, δόθηκε εντολή να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Οδηγός ασθενοφόρου δεν υπήρχε.

Η πρωινή βάρδια ήταν ακάλυπτη. Ενημερώθηκε αμέσως το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Λάρισα και ο τομέας ΕΚΑΒ Βόλου. Τα δευτερόλεπτα κυλούσαν σαν νερό. Ο νεαρός άνδρας πονούσε. Έπρεπε εσπευσμένα να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο. Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και οι δικοί του άνθρωποι καρδιοχτυπούσαν.

Δεν ένιωθαν ασφαλείς διότι δεν γνώριζαν πώς θα εξελιχτεί το περιστατικό.

Προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διακομιδή του με τοπικό ταξί.

Την ίδια ώρα ξεκινούσε από τον Βόλο η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό. Λίγο πριν τα Χάνια ο νεαρός παρελήφθη από το πλήρωμα του ασθενοφόρου για να μεταφερθεί στα Επείγοντα στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο 30χρονος αναμενόταν να μεταφερθεί για παρακολούθηση στη Στεφανιαία Μονάδα.

Υποστελεχωμένο σε διασώστες

Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε διασώστες. Οι βάρδιες είναι αδύνατο να καλύπτονται όλες. Κάποιες μέρες τον μήνα οι διακομιδές γίνονται με τη συνδρομή του τομέα ΕΚΑΒ Βόλου.

Στην πρωτοβάθμια δομή που καλύπτει τις ανάγκες όλου του Ανατολικού Πηλίου απασχολούνται τρεις διασώστες, εκ των οποίων η μία βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω ατυχήματος. Υπό αυτές τις συνθήκες ρεπό και άδειες χορηγούνται με το σταγονόμετρο, ενώ αρκετές φορές όταν προκύπτουν ανάγκες οι διασώστες εργάζονται και πέραν του οκταώρου.

Οι διακομιδές ουσιαστικά γίνονται με ένα ασθενοφόρο, καθώς το δεύτερο παρουσιάζει συχνά πολλές μηχανικές βλάβες, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά ασθενών από τα δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής που παρουσιάζουν πολλές μορφολογικές ιδιαιτερότητες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου