ΤΟΠΙΚΑ

2.500 παιδιά στο Συνεδριακό

2-500-παιδιά-στο-συνεδριακό-619870

Πρωτοφανής συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνοδεύει την έκθεση για τα λιμάνια

Περισσότεροι από 2.500 μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, δηλώνουν γοητευμένα από την περιήγηση στα μυθικά λιμάνια, στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής και της Μαύρης Θάλασσας, που κοσμούν φωτογραφικά το Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης. Η έκθεση με τίτλο «Μεσαιωνικά λιμάνια – σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο Μαύρη Θάλασσα και Κασπία θάλασσα», που παρατείνεται μέχρι και το τέλος Απριλίου, λόγω της πολύ μεγάλης προσέλευσης παιδιών, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που συνθέτουν το θεματικό έτος με θέμα τη θάλασσα.

Η παραπάνω δράση του νεοσύστατου Φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός», αποτελεί ουσιαστικά προπομπό μιας εξίσου σημαντικής έκθεσης με τίτλο «Καράβια – ταρσανάδες του Αιγαίου», που διοργανώνεται συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νησιώτικης Πολιτικής, και αναμένεται να φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μακέτες, αντίγραφα πλοίων, φωτογραφίες, αντικείμενα σχετικά με το θέμα, συνθέτουν τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία θα πλαισιωθεί από αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η πρωτοφανής συμμετοχή των παιδιών του Βόλου, της Μαγνησίας, αλλά και ευρύτερα στις εκπαιδευτικές δράσεις οι οποίες συνοδεύουν δημιουργικά τα λιμάνια που κοσμούν φωτογραφικά το Συνεδριακό, ενθαρρύνει τους διοργανωτές, προκειμένου να συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Η επιστημονική επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, ο σχεδιασμός και η επιμέλεια, τόσο του προγράμματος και των εντύπων ανήκει στον Αλέξανδρο Καπανιάρη, οργανωτικό γραμματέα του φορέα «Μαγνήτων κιβωτός», ενώ επιστημονική υπεύθυνη της έκθεσης είναι η Δρ. Φλώρα Καραγιάννη.

Τα παιδιά Γ’ και Δ’ Δημοτικού έχουν στη διάθεσή τους ειδικό εξασέλιδο έντυπο, δραστηριότητες στο χώρο της έκθεσης αλλά και μέσα στη σχολική αίθουσα, διαβαθμισμένη ξενάγηση από δύο ξεναγούς, και δράσεις που ολοκληρώνονται με ένα δίπλωμα συμμετοχής για κάθε συμμετέχοντα. Υπεύθυνες – ξεναγοί από την πλευρά του φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» είναι η Βησσαρία Θεοδωροπούλου και η Ασπασία Κοντακτσή, ενώ οργανωτικά υπεύθυνος της έκθεσης είναι ο Νίκος Τσούκας Γενικός γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτός».

«Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γι’ αυτή την ηλικία περιλαμβάνει επίσης και ζωγραφική. Ολες οι ζωγραφικές των παιδιών μαζί με φωτογραφίες, θα αποτελέσουν ένα e- book το οποίο θα σταλεί σε όλα τα σχολεία» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Καπανιάρης.

Οι μαθητές Ε και Στ τάξης Δημοτικού έχουν επίσης στη διάθεσή τους εξασέλιδο έντυπο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δίπλωμα, ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και επίσης δραστηριότητες που μπορούν να υλοποιηθούν στην σχολική αίθουσα. Ανάλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει καταρτιστεί και για τους μαθητές Γυμνασίου, με παράλληλες δράσεις στην τάξη. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι, εξάλλου, το οπτικό υλικό που προβάλλεται, καθιστώντας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την επίσκεψη των μαθητών στην έκθεση. Πρόκειται για βίντεο που είναι παραγωγή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, για τα 36 Μεσαιωνικά λιμάνια. Oπως υπογραμμίζει ο κ. Καπανιάρης «όλες οι παραπάνω δραστηριότητες έχουν προσελκύσει πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών από διάφορες περιοχές, οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.500 μέχρι το τέλος του μήνα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου