ΤΟΠΙΚΑ

Αισιόδοξοι οι επαγγελματίες της Ζαγοράς για το τριήμερο

αισιόδοξοι-οι-επαγγελματίες-της-ζαγο-658000

Σε ποσοστό 70% αναμένεται να κυμανθεί η πληρότητα στα καταλύματα

Με θετική σκέψη και αισιόδοξη διάθεση αναμένουν τους επισκέπτες του τριημέρου οι επαγγελματίες της περιοχής της Ζαγοράς, αναμένοντας να κυμανθούν σε ποσοστό 70-80% τα ποσοστά στα τουριστικά καταλύματα. Οι εκδρομείς του τριημέρου προέρχονται, σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Στο μεταξύ οι επισκέπτες του τριημέρου θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος» σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Η αποκριάτικη παρέλαση της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου αποτελεί θεσμό για την περιοχή μας. Ομοίως και η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Καθαρή Δευτέρα στο Χορευτό και περιλαμβάνει πέταγμα του χαρταερτού και παραδοσιακούς λουκουμάδες, που θα προσφερθούν δωρεάν στον κόσμο, από τους διοργανωτές.

Η χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών, εξάλλου, δεν δείχνει να επηρεάζει τους λάτρεις των εξορμήσεων, ενώ όπως αναφέρει ο Θανάσης Μπαρούτας, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς «περιμένουμε αρκετό κόσμο, θα υπάρξει μεγαλύτερο κύμα επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι και οι πληρότητες στα καταλύματα αναμένεται να είναι ικανοποιητικές».

Οι επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές και είναι πανέτοιμες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες του τριημέρου, βρίσκονται στον ορεινό όγκο, δεδομένου ότι οι παραλιακές περιοχές όπως το Χορευτό, λειτουργούν κατά την θερινή σεζόν.

Δίνοντας το στίγμα της τουριστικής κίνησης του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, ο κ. Μπαρούτας υπογραμμίζει ότι «ο κόσμος, οι Ελληνες, κινούνται με πιο μεγάλη διάθεση προς την περιοχή μας. Οι πρώτες αφίξεις αναμένονται από σήμερα το μεσημέρι, ενώ δεν θα λείψουν οι αφίξεις της τελευταίας στιγμής». Το σύνολο των επισκεπτών θα εξυπηρετηθούν άμεσα, διότι υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στα καταλύματα της περιοχής και «πολύ καλές τιμές» όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Ζαγοράς.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου