Διαστρεβλώνετε, διαστρεβλώνετε, κάτι θα απομείνει

διαστρεβλώνετε-διαστρεβλώνετε-κάτι-813969

Θα ήταν ευχής έργο, αν κάθε υπουργός αφοσιωνόταν αποκλειστικώς στην αποστολή του. Αν δεν υπήρχαν οι …συνήθεις ύποπτοι, που περιφέρονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, όχι για να αναφερθούν στο αντικείμενό τους, γεγονός που θα ήταν απολύτως κατανοητό, αλλά για να λαλούν περί παντός του επιστητού. Αν ο Αδωνις Γεωργιάδης έβγαινε στις τηλεοράσεις μόνο για να μας δώσει κάποια είδηση, κάποιο χειροπιαστό θετικό αποτέλεσμα της πολιτικής του, που να δείχνει ότι έχουμε ελπίδες αναπτυξιακής πολιτικής, που είναι και το αντικείμενό του και όχι να «πετάγεται», είτε τηλεοπτικώς, είτε διαδικτυακώς, με άποψη για όλα. Με συνηθέστερο αποτέλεσμα να «στρώνουν πάσες» στην αξιωματική αντιπολίτευση και τα όργανά της για πολιτική εκμετάλλευση, ακόμη και με πλήρη διαστρέβλωση των λεγομένων.

Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Βγήκε στην ΕΡΤ να απαντήσει στην προπαγάνδα τού ΣΥΡΙΖΑ. Λες και δεν έχει κυβερνητικό εκπρόσωπο, που ασχολείται καθημερινώς με αυτή τη δουλειά, η κυβέρνηση. Αναφέρθηκε και στο θέμα των ΜΕΘ. Λες και δεν μπορούν να απαντήσουν στους ισχυρισμούς του Τσίπρα ο Κικίλιας ή ο Κοντοζαμάνης. Από εκεί άρχισε όργιο προπαγάνδας από τα έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τους νοσταλγούς του τσιπρισμού στο διαδίκτυο. Απομονώθηκε μια φράση και έγινε αντικείμενο συστηματικής διαστρέβλωσης.

Τι είπε ο άνθρωπος; Οτι αν είχαμε φθάσει στο σημείο να έχουμε σε λειτουργία πέντε χιλιάδες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με αντίστοιχο αριθμό διασωληνωμένων, θα σήμαινε ότι θα έχουμε περισσότερους θανάτους. Αυτονόητα, όταν τα διεθνή στατιστικά δεδομένα μάς δείχνουν ότι, στην καλύτερη περίπτωση, το 40% εκείνων, οι οποίοι υφίστανται τη διαδικασία της διασωλήνωσης, χάνει τη μάχη της επιβίωσης, ποσοστό το οποίο, ενίοτε, ανεβαίνει ακόμη και στο 50%, η απλή αριθμητική προσδιορίζει και το τραγικό μέγεθος. Με 5.000 διασωληνωμένους, έχεις να περιμένεις, από χέρι, 2.000 φέρετρα.

Ακολούθησε όργιο διαστρέβλωσης. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη συνταγή του Γκέμπελς «συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος κάτι θα μείνει». Διαστρεβλώστε, διαστρεβλώστε, όλο και κάτι θα ψαρέψουμε στα θολά νερά.

Τούτη την ώρα της έξαρσης της πανδημίας, εκτός από υπεύθυνη κυβέρνηση, έχουμε ανάγκη και από υπεύθυνη αντιπολίτευση, Αντ΄ αυτής, έχουμε κόμματα, που επενδύουν σε ακατανόητες απεργίες, που στρέφονται ευθέως κατά των εργαζομένων, κατά των μη προνομιούχων, όπως η σημερινή απεργία στις αστικές συγκοινωνίες.

Να τους χαίρονται οι οπαδοί τους.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου