Φάνης Τριανταφύλλου: Η μηχανή του ψέματος

φάνης-τριανταφύλλου-η-μηχανή-του-ψέμα-545788

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Μια μηχανή έχει στηθεί στις Βρυξέλλες. Μια καλολαδωμένη μηχανή. Κρύβει, συσκοτίζει και διαστρέφει την αλήθεια για την πατρίδα μας, παραπληροφορεί, λέει ψέματα. Γρανάζια της υπάλληλοι τής Ε.Ε., πολιτικοί και συνεργάτες πολιτικών. Το προϊόν που παράγεται διοχετεύεται στο μηχανισμό αναπαραγωγής του, σε κορυφαία διεθνή ΜΜΕ που ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από το μεγάλο κεφάλαιο κι από όπου τα παίρνουν τα παρακατιανά ολιγαρχικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους και τα δικά μας.

Στόχος η Ελλάδα. Για την ακρίβεια η υποταγή της Ελλάδας σε ένα καθεστώς υπερχρέωσης και διαρκούς ελέγχου, όπου η πολιτική που θα εφαρμόζεται θα ευνοεί τα μεγάλα πορτοφόλια, ζημιώνοντας διαρκώς το λαό και καθιστώντας τη χώρα προτεκτοράτο της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ενωσης των ολιγαρχών.

Ποιος, όμως, δεν έχει δοκιμάσει την κακότητα αυτού του καθεστώτος, που από το 2009 άρχισε να χτίζει στη χώρα μας η γερμανική Ευρωπαϊκή Ενωση των ολιγαρχών με τη βοήθεια των ελληνικών δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών μνημονιακών κυβερνήσεων; Και ποιος δεν καταλαβαίνει γιατί κρώζουν τα κοράκια, αναπαράγοντας τα βρώμικα προϊόντα της μηχανής ψεμάτων των Βρυξελλών; Ανέκαθεν η αποστολή τους δεν ήταν να πείθουν το λαό πως το συμφέρον του ήταν το συμφέρον του ολιγάρχη; Και τώρα που ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν πείθεται, αλλά και στηρίζει την αριστερή ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τη γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση των ολιγαρχών, τι άλλο να κάνουν τα κοράκια από το να προσπαθήσουν να καταστρέψουν το ηθικό τουώστε να πάψει να αρνείται για τη χώρα μας μοίρα προτεκτοράτου και για τον ίδιο τύχη δουλοπαροίκου; Γονατίζοντας ο λαός, γονατίζει και η κυβέρνηση, μία πανάρχαια μέθοδος και πάντα επιτυχής.

Και να λοιπόν η Ελλάδα από βδομάδα σε βδομάδα να χρεοκοπεί. Και να η επικίνδυνη κυβέρνηση Τσίπρα κι ο διαβολικός Βαρουφάκης, που πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα, γιατί καταπώς φαίνεται δεν είναι του χεριού τους. Και να κάθε μέρα οι απειλές κι οι εκβιασμοί. Έχει κανείς τη συνήθεια να πιστεύει ότι τα κάνουν όλα αυτά για το καλό μας; Πόσο λάθος έχει! Στην περίπτωσή του τα ξένα και τα ντόπια ολιγαρχικά ΜΜΕ έχουν πετύχει το ευτυχές αποτέλεσμα που δικαιούται η γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση των ολιγαρχών να περιμένει από αυτά, γιατί κατόρθωσαν να πείσουν, έστω έναν μόνο πολίτη, πως τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας συμπίπτουν με τα συμφέροντα των νεοαποικιακών σκυλόψαρων! Αλλά έστω κι αυτός ο ένας να έχει πειστεί, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλουμε σφόδρα, τι γίνεται με όλον τον υπόλοιπο λαό; Αυτός δε λυγίζει με τίποτα, όσο κι αυξάνει την παραγωγή της η μηχανή ψεμάτων των Βρυξελλών, όσο κι αν κρώζουν τα ξένα και ντόπια ολιγαρχικά ΜΜΕ, όσο και αν αφρίζουν απ’ το κακό τους ο Σόιμπλε κι ο Ντάισελμπλουμ, ο Σαμαράς, ο Θεοδωράκης κι ο Βενιζέλος!

Με μια λέξη, η επιχείρηση αποδόμησης της Ελλάδας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Ο ελληνικός λαός στα πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής έχει γνωρίσει τα «καλά» που θέλει να συνεχίσει να του προσφέρει η γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση των ολιγαρχών. Κι αυτά τα «καλά» τα αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας, όσο κι αν ιδροκοπούν να τον γονατίσουν για να πειστεί οι ξένοι κι οι ντόπιοι παραγωγοί και αναπαραγωγοί ψεμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου