Φάνης Τριανταφύλλου: Το κόμμα πάνω από τη χώρα

φάνης-τριανταφύλλου-το-κόμμα-πάνω-από-554915

ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

Επιτέλους! Ο νεοδημοκράτης πρόεδρος της ΚΕΔΕ έδωσε στη δημοσιότητα τη νεότερη θέση του για τα αποθεματικά των Δήμων, σύμφωνα με την οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει τελικά συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε Δήμοι και Περιφέρειες να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος! Τώρα ο πολίτης θα μπορέσει να σχηματίσει γνώμη!

Δεν θα ασχοληθούμε εδώ με τα εγγενή προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας. Θα μιλήσουμε για μια τάση, την πιο επικίνδυνη ως σήμερα για την τύχη της χώρας και του λαού, που εκδηλώθηκε από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρόσκεινται στο κόμμα τής ΝΔ (και του ΠΑΣΟΚ κατά δεύτερο λόγο), σύμφωνα με την οποία μια χρεοκοπία της χώρας είναι υποδεέστερο γεγονός από την αποφυγή της, αρκεί να μη δεσμεύσει η ελληνική κυβέρνηση για ένα μικρό διάστημα τα αποθεματικά των Δήμων και Περιφερειών!

Για να μην πολυλογούμε, τα κύρια σημεία αυτής της άποψης, όπως εκφράστηκε από την πρόσφατη απόφαση τής ΚΕΔΕ, είναι τα εξής: 1) Πλήρης άρνηση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην παλλαϊκή προσπάθεια για αποφυγή χρεοκοπίας της χώρας. 2) Μικροκομματική εκτίμηση της κατάστασης, από την οποία βγαίνει ότι το συμφέρον του κόμματος είναι πιο πάνω από το συμφέρον της χώρας. 3) Τέλειος προσανατολισμός στην οικονομική υποδούλωση της χώρας στα συμφέροντα των επικυριάρχων της, με την αποδοχή στην πράξη της θεωρίας της δεξιάς -σοσιαλδημοκρατίας για την εξαρτημένη σχέση της χώρας από ξένα κέντρα αποφάσεων. 4) Τέλειος αποπροσανατολισμός του λαού από το μείζον, με την παραδοχή ως ορθής της αρχής σύμφωνα με την οποία το κράτος οφείλει τα πάντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά σε ώρα μεγάλης ανάγκης η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν οφείλει τίποτα στο κράτος. 5) Παραβίαση βασικών συνταγματικών διατάξεων περί προστασίας της χώρας από εξωτερικούς εχθρούς. 6) Απόκρουση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων της χώρας, τέλεια αντιλαϊκή παρέκκλιση.

Όποιος θελήσει να συγκρίνει τη θέση των Νεοδημοκρατών και Πασόκων Δημάρχων και Περιφερειαρχών, όπως αυτή εκφράστηκε με την απόφαση της ΚΕΔΕ, με τη νεότερη θέση που εσπευσμένα έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρός της Γ. Πατούλης, δεν θα μπορέσει, όσο κι αν προσπαθήσει, να καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα από τα παραπάνω. Μα δεν έχουν δικαίωμα οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες να αντιδρούν, όταν η κυβέρνηση δεσμεύει τα αποθεματικά των Δήμων και των Περιφερειών έστω για ένα μικρό διάστημα; Μπορεί κανείς να ξεσηκώνεται, μπορεί να αντιδρά, όταν δεσμεύονται τα αποθεματικά του Δήμου ή της Περιφέρειας για λόγους που δεν άπτονται του εθνικού συμφέροντος. Μα δεν έχει το δικαίωμα μπροστά στη χρεοκοπία της χώρας να βάζει το κομματικό του συμφέρον. Και το σπουδαιότερο, να επιμένει κι ας βλέπει πως αν χρεοκοπήσει η χώρα επειδή οι Δήμοι κι οι Περιφέρειες «κράτησαν» τα αποθεματικά τους, θα βουλιάξουμε όλοι μαζί. Το ζήτημα φεύγει απόλυτα από το πεδίο που το θέτουν οι Νεοδημοκράτες και Πασόκοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες κι έρχεται στο μόνο πεδίο που είναι σωστό: Όταν η χώρα διατρέχει ύψιστο κίνδυνο, όλοι βοηθούν να τον αποφύγει. Κανένας, μα κανένας, δε δικαιούται να λέει δεν με αφορά και να κρατάει στάση αντίθετη ή μεσοβέζικη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου