Εικαστικός με ευαισθησίες

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-06, 18:01:21
Εικαστικός με ευαισθησίες

Σειρά έργων με τίτλο «Becoming» από την Κατερίνα Κασσαβέτη 

Στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τον Βόλο, επιστρέφει η ζωγράφος Κατερίνα Κασσαβέτη με έκθεση έργων της στον Χώρο Τέχνης δ., Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος, που εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία.

Η έκθεση με τίτλο «Becoming» αφορά σε έργα, που η προσωπική εικαστική γραφή της δημιουργού πιστοποιεί τον όρο ως μεταφορά, μετάθεση και τελικά εξέλιξη. Αποδίδει επιπλέον την παράλληλη ερμηνεία του θελκτικού, αλλά του καθήκοντος εσωκλείοντας στην πραγματικότητα αισθήματα και αισθήσεις, νοήματα και νόηση. Πρόκειται για έργα που λειτουργούν ως βάση των προηγούμενων δημιουργιών της τηρώντας την ευφάνταστη συμφωνία της κουκίδας – τελείας ως αρχή εξέλιξης, βάση ζωής.

Για τα έργα και τη δημιουργό η ιστορικός Τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Κατερίνα Κασσαβέτη αναζητεί τη δημιουργία αυτού του κόσμου, ασχολείται με τις αρχικές, πρωτόλειες και πρωτόγονες μορφές ζωής, ως μέρος ενός μεγαλύτερου κόσμου που συνεχώς εξελίσσεται και μεταλλάσσεται με μια πάλλουσα, στροβιλώδη και γρήγορη ταχύτητα. Αφετηρία της στο σημείο μηδέν, η αμοιβάδα, το σπερματοζωάριο στον κόσμο της φύσης, η τελεία (μαύρη κουκίδα-σημείο), στον κόσμο της ζωγραφικής. Πλησιάζοντας τη ματιά ακόμα πιο κοντά, χάνεται κάθε αναγνωσιμότητα του θέματος και γεννιέται μία νέα αυτόνομη κάθε φορά εικόνα, παρουσιάζοντας έναν καινούργιο κόσμο, τον μαγικό κόσμο του μικρόκοσμου των έργων της».

«Η ζωγραφική της μεταμορφώνεται σε νέους ζώντες οργανισμούς, αποκαλύπτοντας στο θεατή ένα κόσμο που ενώ μέχρι τώρα του ήταν κρυφός και ανοίκειος, να γίνεται πιο οικείος και αναγνωρίσιμος....»

Η Κατερίνα Κασσαβέτη γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε στη Σχολή Δοξιάδη Συντήρηση και Αποκατάσταση Εργων Τέχνης (1970 – 1973) και αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ) σπουδάζοντας ζωγραφική με καθηγητές τους Δημήτρη Μυταρά και Δημοσθένη Κοκκινίδη (1978 – 1983) και σκηνογραφία με καθηγητή τον Β. Βασιλειάδη. Εργάστηκε στο καλλιτεχνικό τμήμα των ΕΛΤΑ (1973 - 1980). Δίδαξε εικαστικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (1986 - 2013). Εχει συνεργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές εκπομπές.

Εχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε 10 ατομικές εκθέσεις και περισσότερες από 100 συλλογικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Αθήνας και ΣΚΕΤΚΕ Λαμίας. Εργα της βρίσκονται σε Μουσεία, Πινακοθήκες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στο Πήλιο.

Η έκθεση έργων της Κατερίνας Κασσαβέτη με τίτλο «Becoming» θα λειτουργεί στον Χώρο Τέχνης δ. στον Βόλο έως το Σάββατο 30 Οκτωβρίου.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=