Θερινό φεστιβάλ κιθάρας στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-28, 13:49:25
Θερινό φεστιβάλ κιθάρας στον Βόλο

Πολιτιστικός θεσμός με πανελλήνια απήχηση στις 12 - 14 Ιουλίου στον Βόλο

 

Πολιτιστικός θεσμός το φεστιβάλ κιθάρας Βόλου Μαγνησίας, η 61η διοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, από το 2013 που ιδρύθηκε, πραγματοποιείται στο διάστημα 12 - 14 Ιουλίου υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Ολες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Μαγνησίας. Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο κιθαριστής και παιδαγωγός Τάσος Ιωακειμίδης.

Επίσημος προσκεκλημένος της διοργάνωσης είναι ο διεθνώς καταξιωμένος Βολιώτης μουσικός Ανδρέας Κατσιγιάννης, ενώ ξεχωριστή τιμή αποτελεί η συμμετοχή του φημισμένου Cyprus Guitar Trio με τους Κυπρίους κιθαριστές Βασίλη Αβραάμ, Σωκράτη Λεπτό και Γιώργο Χριστοφή. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα εμφανιστεί η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου Μαγνησίας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου, με τη σύμπραξη του διεθνούς φήμης σολίστ Στέλιου Γκόλγκαρη και των Βολιωτών κιθαριστών Ντίνου Γκρίνια και Γεράσιμου Σιούρα, μαζί με τον γνωστό τραγουδιστή Κώστα Ζεμπίλα.

Το φεστιβάλ κιθάρας Βόλου Μαγνησίας αποτελεί συνέχεια των κιθαριστικών διοργανώσεων που στήριζε τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών στη Μαγνησία και έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία χάρη στο ψηφιακό cd που κυκλοφορεί από την FM RECORDS, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστό τον Βόλο και τη Μαγνησία διεθνώς.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=