ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το παιδί με το ποδήλατο» (trailer)

το-παιδί-με-το-ποδήλατο-trailer-100559

Βραβευμένη ταινία προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη του Μεταξουργείου

Με την ταινία «Το παιδί με το ποδήλατο» σε σκηνοθεσία Μαρζάν Σατραπί, Βενσάν Παρονό, συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τηΔευτέρα 22 Φεβρουαρίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Πρωταγωνιστούν: Σεσίλ Ντε Φρανς, Τομά Ντορέ, Ζερεμί Ρενιέ.

Πάντα πιστοί στον κοινωνικό προβληματισμό και το απέριττο διηγηματικό στιλ τους, οι Βέλγοι σκηνοθέτες αφηγούνται με διεισδυτική απλότητα την ιστορία μιας επώδυνης ενηλικίωσης. Ακριβής ψυχολογική ανάλυση, εξαιρετική σεναριακή ενορχήστρωση δραματουργίας και χαρακτήρων, πολύπλευρη πολιτική κριτική. Μεγάλο βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Κανών.

Ο δωδεκάχρονος Σιρίλ έχει μόνο μία σκέψη στο μυαλό του: να βρει τον πατέρα του που τον εγκατέλειψε προσωρινά σε ένα ορφανοτροφείο.

Οταν κατά τύχη θα γνωρίσει τη Σαμάνθα, μια κομμώτρια που αναλαμβάνει να τον φιλοξενεί τα Σαββατοκύριακα, θα έρθει αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα.

Το «Παιδί με το Ποδήλατο» είναι η μικρή αλλά τόσο συμπυκνωμένη σε δράση διαδρομή στις ανηφόρες και τις κατηφόρες της ενηλικίωσης ενός παιδιού που αργά ή γρήγορα θα αντιληφθεί πως στη ζωή χρειάζονται μερικές στροφές, δυο – τρεις λακκούβες που θα σε κάνουν να πέσεις από το ποδήλατό σου και τουλάχιστον ένα σκασμένο λάστιχο για να είσαι σίγουρος πως μπορείς να συνεχίσεις να τρέχεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου