ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Βολιώτισσες και Βολιώτες διεθνούς και παγκοσμίου εμβέλειας (απόφοιτοι Αγγλικής Αντωνίου – ΑΑΑ)

βολιώτισσες-και-βολιώτες-διεθνούς-κα-268221

Ο λόγος για την παγκοσμίου φήμης δρ. Αποστολία Τσιμπερίδου

Του Δημήτρη Αντωνίου,

Καθηγητή Αγγλικής, Β.Α., Kατόχου Masters Παιδαγωγικής και Γλωσσολογίας

aglo.academia@gmail.com

Είχα σχεδόν χάσει τα ίχνη της Αποστολίας Τσιμπερίδου, καθώς και πολλών άλλων εκατοντάδων πρώην αγαπημένων μου μαθητών και μαθητριών. Αλλά, σε μία πρόσφατη επίσκεψή μου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, συνάντησα μια άλλη αγαπημένη μου μαθήτρια και στενή φίλη της Αποστολίας, τη Μαρία Τσουρέλη, καθηγήτρια Αγγλικής. Μετά τους ασπασμούς και εναγκαλισμούς το ερώτημά μου ήταν πού βρίσκεται η Αποστολία και η απάντηση ήταν πέρα από κάθε προσδοκία: «Η Αποστολία είναι μεγάλη επιστήμονας της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών».

Οι πληροφορίες της Μαρίας ήταν υπέρ αρκετές για να εντοπίσω την Αποστολία στο διαδίκτυο. Από εδώ και ό,τι επακολουθεί είναι δουλειά του Τύπου να επιλέξει μέσα από την πληθώρα των πληροφοριών, αναφορών και βραβεύσεων της Αποστολίας Τσιμπερίδου. Από την πλευρά μου το ελάχιστο που μπορώ να πω είναι πως επιστήμονες της τάξεως, εμβέλειας, αλλά και συνεισφοράς τους στην ανθρωπότητα μας κάνουν όλες υπερήφανους είτε ως εκπαιδευτικούς, είτε ως Βολιώτες, είτε ως Ελληνες.

Εχω επισημάνει και άλλοτε σε παρόμοιες περιπτώσεις με την Α. Τσιμπερίδου πως η δημοτική αρχή θα πρέπει να κάνει μία στοχευμένη προσπάθεια να εντοπίσει ξενιτεμένους επιστήμονες, που κατάγονται από την περιοχή μας και διαπρέπουν σε διάφορα μέρη του κόσμου και δυστυχώς είναι άγνωστοι στον τόπο τους, τουλάχιστον στο ευρύ κοινό.

Ακουσα τελευταίως πως η κυβέρνηση θα κάνει μία προσπάθεια για επαναφορά του brain drain, δηλαδή για Ελληνες της επιστήμης που εγκατέλειψαν την Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν σε άλλες χώρες. Κανένας μας δεν γνωρίζει αν θα τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια, αλλά οπωσδήποτε είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου