ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Σατιρική ηχώ -Τα λέμε, αλλά δεν γίνονται

σατιρική-ηχώ-τα-λέμε-αλλά-δεν-γίνονται-382331

– Απογοητευμένος από τον Κυριάκο ο Αγοραστός, που δεν του έκανε το χατίρι να δώσει αρκετά χρήματα για την Περιφέρεια, θεωρεί τον εαυτό του εκτεθειμένο στον λαό που τον υπερψήφισε, υποβάλλει την παραίτησή του. Ως διάδοχο υποδεικνύει τον Κώστα τον Χαλέβα. Ετσι αυτός, χωρίς καμία εκλογική διαδικασία, γίνεται ηγέτης όλων των θεσσαλικών νομών και το χαίρεται ιδιαίτερα, αφού έτσι καταρρίπτει… νέο ρεκόρ Γκίνες δοτής εξουσίας και αφήνει τη μεγάλη γιορτή τσίπουρου για αργότερα.

– Καλείται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Στρατηγόπουλος να επιλέξει από τις μακέτες που υπάρχουν από πολλά δικαστικά μέγαρα, πιο προτιμά. Διαλέγει το επιβλητικότερο και τώρα πλέον αναζητά οικόπεδο στη Ν. Ιωνία. Οι δικηγόροι δεν πολυθέλουν νέο κτίριο, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά και έτσι αναζητούν νέα γραφεία στην περιοχή. Χαρούμενη η πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Παπαδημητρίου ανυψώνοντας την αριστερή γροθιά αναφωνεί: Νενικήκαμεν. Από την άλλη μεριά, χαρά στους κτηματομεσίτες που νοικιάζουν τα κενούμενα γραφεία στους φοιτητάς και έτσι, εν μέρει, λύνεται το πρόβλημα της ανεύρεσης κατοικιών.

– Η πολυαπασχόληση του δημάρχου με τον Ν.Π. Βόλος τον αναγκάζει να εγκαταλείψει τον δημαρχιακό θώκο. Ως διάδοχο υποδεικνύει τον Μουλά, παλιό κολλητό του και ο αντιδήμαρχος Θεοδώρου το φέρει βαρέως γιατί θεωρεί τον εαυτό του παιδί του Αχιλλέα. Μη στενοχωριέσαι εκλεκτέ του λαού, δεν θα μείνεις ορφανός από εξουσία, ο πατέρας σου ο Κώστας κάπου θα σε βολέψει στο Ορφανοτροφείο.

– Μιμούμενος τον Αμβρόσιο Καλαβρύτων, ο Αθηνών Ιερώνυμος παραιτείται του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου. Τον διαδέχεται, με διαφορά μιας ψήφου, ο δικός μας αγαπητός Ιγνάτιος. Τα συγχαρητήρια εισπράττει από τη Γιάννα Αγγελοπούλου και θεωρεί τιμή της που θα είναι μαζί στις γιορτές του 2021. Η ιεραρχία κάνει το χατίρι του δεσπότη μας και επιλέγει αντικαταστάτη του τον δικό μας αρχιμανδρίτη Κιαμέτη. Με μελωδικές κωδωνοκρουσίες ο ναός της Αναλήψεως γνωστοποιεί το χαρμόσυνο μήνυμα στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και την ευλογία του απολαύει η Μητρόπολή μας. Πολύ τυχερή αυτή η Ανάληψη, όλο Μητροπολίτες αναδείχνει. Αγιοι Πατέρες την ευλογία και την ευχή σας να έχουμε…

– Του σπανού μόνο τα γένια δεν γίνονται. Δραμητινός και Χαυτούρας τα βρίσκουν μεταξύ τους κι έτσι ένας νέος πολιτικός γάμος διαμορφώνεται στο Αχιλλοπούλειο. Οπως λέει και η Εκκλησία μας έσονται και οι δύο εις (πολιτικήν) σάρκαν μίαν. Αυτά που ακούτε σαν γυάλινους ήχους, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μόνο οι …σύριγγες και οι αμπούλες που, από τη χαρά τους, πανηγυρίζοντας το αντάμωμα!!! Κύριε υπουργέ των νοσοκομείων παρακαλείσαι να λάβεις υπόψη σου τον γάμο αυτόν!

– Δεν τα ‘μαθες; Μάθε τα λοιπόν. Για να ενημερώνουν πληρέστερα το αναγνωστικό τους κοινό, οι τρεις εφημερίδες του Βόλου ενώνονται σε μία. Το όνομα του νέου σχήματος απαρτίζεται από τις τρεις πρώτες συλλαβές του τίτλου της κάθε μίας, δηλαδή ΤΑ – ΜΑ – ΘΕΣ. Αμα θες φίλε αναγνώστη αντικειμενική ειδησεογραφία και αλήθεια, σ’ αυτό το φύλλο θα τα μάθεις. Ο παλιός εκδότης Λούλης χαρούμενος συγχαίρει τη συνένωση, αλλά ασχολείται μόνο με τη Γραμματεία Τουρισμού. Κατόπιν ενεργειών του ανακοινώνει την έναρξη εργασιών στις Νηες και στον Αλατά. Ετσι, τώρα, έχουμε απασχόληση πολλών εργατικών χεριών.

Το πληροφορείται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και δηλώνει: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Εργα θέλουμε, να δουλεύει η εργατιά. Πρόεδρε, μην κλέβεις ξένα συνθήματα, θα σε μαλώσει ο Στεργίου. Από την άλλη μεριά, της Καπούλα δεν της πολυαρέσει η δραστηριότητα του κ. γενικού. Νάνσυ πες αλεύρι, ο Κώστας ο Λούλης σε γυρεύει…

– Περίλυπος είναι η ψυχή έως θανάτου της Παπανάτσιου που η Χρυσοβελώνη δεν έγινε βουλευτίνα. Συμμεριζόμενη τον πόνο της, παραδίδει σ’ αυτήν την έδρα και η ίδια επιστρέφει στα παλιά λημέρια, στα μήλα Ζαγορίν. Οι ευχαριστίες της Μαρίνας είναι άπειρες. Αντιλαμβανόμενος ο Μητσοτάκης την πικρία της Ζέττας που η φίλη της έγινε συνάδελφός της, την ορίζει υφυπουργό Εσωτερικών. Αυτό, λοιπόν, είναι που λένε βίοι παράλληλοι!!! Αμαν βρε παιδιά, όλα αυτά τα χρόνια… μπουχτίσαμε με το υπουργείο αυτό. Ολοι υπηρέτησαν το Εσωτερικών. Πρωθυπουργέ, δώσε μας κανένα άλλο, αλλά να είναι ψωμωμένο!

– Το σύνθημα «Μία πόλις μία ομάδα» σας να περπατάει στους διοικούντας τον Ολυμπιακό και τη Νίκη, με την απόφαση του Μπέου να παραχωρήσει όλη την ομάδα με τον χορηγό της. Τον νονό που θα χαρίσει το όνομα στη νέα ομάδα, ας το βρουν μόνοι τους. Ο ίδιος παραιτείται οριστικά από κάθε διοικητική διεκδίκηση και θα παρακολουθεί τον νέο σχηματισμό σε κάθε αναμέτρησή του, πληρώνοντας και εισιτήριο από… τις κερκίδες του σταδίου!!!

Δεν έχω άλλη έμπνευση…

ΚΑΝΕΝΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου