ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Ανεργία! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας»

ανεργία-να-πάρουμε-την-κατάσταση-στα-29379

Του Αγγελου Αγραφιώτη, Μέλους της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Το γεγονός πως η Μαγνησία γενικότερα και ο Βόλος ειδικότερα έμειναν εκτός των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας, δυστυχώς είναι πλέον ευρέως γνωστό.

Δημιουργούνται όμως εύλογα ερωτηματικά, τα οποία πρέπει να απαντηθούν, προκειμένου ο Βόλος να πάψει να αδικείται κάτι που συμβαίνει όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια.

Είναι δυνατόν η Μαγνησία, ένας νομός που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της ανεργίας και δεδομένης της αποβιομηχάνισης που την χαρακτηρίζει ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας και νέα προβλήματα, να μένει εκτός των προγραμμάτων, όταν μάλιστα οι μισοί και πλέον άνεργοι της, χαρακτηρίζονται από τα επίσημα στοιχεία, μακροχρόνια άνεργοι και να λαμβάνει για ακόμη μια φορά κυβερνητικές υποσχέσεις, πως θα ενταχθεί σε πρόγραμμα, όπως και άλλοι Δήμοι της χώρας, μέχρι το τέλος του 2016;

Ποιός θα το περίμενε για τη Μαγνησία αυτό, όταν πέρα από τα αντικειμενικά δεδομένα που θα έπρεπε να την είχαν εντάξει στα προγράμματα, έχει παρουσία στην κυβέρνηση, μέσω τεσσάρων πολιτικών! Της υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη, αλλά και των τριών κυβερνητικών βουλευτών Μπαλλή – Μεϊκόπουλου – Παπανάτσιου;

Πέρα από το γεγονός πως η άδικη αυτή μεταχείριση, δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα στους χιλιάδες ανέργους της Μαγνησίας, οι συνέπειες όπως πάντα δεν έχουν να κάνουν μόνο με αυτούς, αλλά γενικότερα με την τοπική οικονομία, αφού έμμεσα πλήττονται όλοι οι εμπορικοί κλάδοι στους οποίους η πρόσβαση από την πλευρά των ανέργων και των οικογενειών τους, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Αλήθεια, γιατί τόσο «άδειασμα» στους Βολιώτες και στους εκπροσώπους τους;

Την ώρα που όπως περίτρανα αποδεικνύεται οι εκπρόσωποι μας στη κεντρική πολιτική σκηνή θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πολιτικά ανεπαρκείς, οι Βολιώτες θα πρέπει να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους.

Καλώ λοιπόν όλες τις παραγωγικές και δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης σε συστράτευση, προκειμένου να προχωρήσουν όλες αυτές οι απαραίτητες ενέργειες και να παρθούν πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν τη Μαγνησία και το Βόλο από την αφάνεια, στη θέση που της αξίζει.

Μπορούμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν, για έναν καλύτερο Βόλο.

Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω άλλωστε, από το να αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος της πόλης μας. Να παλέψουμε όλοι μαζί, πέρα από κόμματα και χρώματα, διεκδικώντας όσα μας ανήκουν, διεκδικώντας το δίκιο μας. Είναι υποχρέωσή μας, προς τα παιδιά μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου