ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεκπαίδευση: Πρεμιέρα με προβλήματα στο Webex για δημοτικά και νηπιαγωγεία

τηλεκπαίδευση-πρεμιέρα-με-προβλήματ-818927

Χωρίς να λείπουν τα προβλήματα στην πλατφόρμα Webex ξεκίνησε σήμερα η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να αναφέρει ότι “καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσουμε την ισότιμη, απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση”.

Στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex συνδέθηκαν περίπου 47.οοο ψηφιακές τάξεις χωρίς ωστόσο να λείπουν τα προβλήματα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπήρξαν περιπτώσεις όπου είχαν συνδεθεί οι μαθητές και δεν μπορούν να μπουν οι δάσκαλοι, περιπτώσεις όπου άλλες τάξεις σχολείων ήταν συνδεδεμένες και άλλες όχι και περιπτώσεις όπου τη μια ώρα ένα τμήμα ήταν συνδεδεμένο και την άλλη έβγαινε εκτός την πλατφόρμας.

Διαβεβαιώσεις Κεραμέως για ομαλή πρόσβαση μαθητών στην τηλεκπαίδευση – 700.000 μαθητές συνδεδεμένοι

“Πάνω από 40.000 τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης”, δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διαβεβαιώνοντας ότι η πλειοψηφία των μαθητών είχε ομαλή πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε πως αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένα πάνω απο 47.000 τμήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου που αντιστοιχούν σε 700.000 μαθητές.

Αναφορικά με το ζήτημα του αποκλεισμού μαθητών από την τηλεκπαίδευση μαθητών για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, η κ. Κεραμέας έκανε σαφές πως “οι μαθητές που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας είναι οι πρώτοι που εξοπλίζονται”, τονίζοντας πως “ειδικά στην Δυτική Αττική, δόθηκαν 3.472 φορητές συσκευές μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και 1.166 μέσω δωρεών ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δόθηκαν 2.406 φορητές συσκευές στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι μπορούν να τις δώσουν σε μαθητές που έχουν ανάγκη.

Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να κάνει χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σε κάθε περίπτωση κάποιος που δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και έχει κινητό μπορεί να συνδεθεί μέσω τηλεφώνου, με μηδενικό κόστος, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και να παρακολουθήσει τα μαθήματα καθώς οι 4 πάροχοι κινητής τηλεφωνίας συμφώνησαν να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους”, διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας.

Ενίσχυση της δυνατότητας πρόσβασης όλων των μαθητών

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι για την περαιτέρω ενίσχυση της δυνατότητας πρόσβασης όλων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχουν ήδη εξασφαλισθεί:

  • περισσότερες από 90.000 φορητές συσκευές (λάπτοπ, τάμπλετ) για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ και ιδιωτικών δωρεών
  • δωρεάν χρήση πλατφορμών σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης
  • δωρεάν δεδομένα (data) για όσους συνδέονται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας,
  • δωρεάν τηλεφωνική κλήση για όσους συνδέονται με την πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex μέσω κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε για το θέμα πως “καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσουμε την ισότιμη, απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εξαλείφοντας τυχόν εμπόδια που μπορεί να προκύψουν, αναζητώντας βέλτιστες λύσεις για όλους”.

Πάρτι στο Twitter – “Επόμενο βήμα η τηλεπάθεια”

Η προβληματική λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης έγινε θέμα συζήτησης στα Social Media, με τους χρήστες του ελληνικού Twitter να επιδίδονται σε ένα άτυπο διαγωνισμό για το ποιος θα αναρτήσει την καλύτερη ατάκα.

Βεβαίως υπάρχουν και γονείς μαθητών που δηλώνουν εξοργισμένοι για το γεγονός πως τα παιδιά τους δεν κατάφεραν να κάνουν μάθημα με πολλούς από αυτούς να ζητούν να ξανανοίξουν άμεσα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου