ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Δύο οι δράστριες, η ηθική και η φυσική αυτουργός

επίθεση-με-βιτριόλι-δύο-οι-δράστριες-η-55859

Πεπεισμένοι είναι πλέον οι αστυνομικοί ότι η Ιωάννα δεν είχε ξαναδεί τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο, το πρωί της 20ής Μαΐου στην Καλλιθέα.

Από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έδειξαν στην 34χρονη, προκύπτει ότι δεν τη γνωρίζει και δεν μπορεί να την αναγνωρίσει. Αυτό επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Έτσι οι δέκα αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν και το ενδεχόμενο να υπάρχει φυσικός και ηθικός αυτουργός. Μπορεί επίσης η άγνωστη γυναίκα να γνώριζε την Ιωάννα, όμως αυτή να μην την ήξερε. Όμως, παραμένει το ερώτημα: γιατί να τη μισεί τόσο πολύ; Και πώς γίνεται να μην είχε εκδηλώσει ποτέ τα συναισθήματά της;

Οι δύο ύποπτες και τα άλλοθι

Πλέον η Ασφάλεια προσανατολίζεται στον εντοπισμό της συσκευής της δράστριας, με την άρση απορρήτου και την καταγραφή όλων των τηλεφώνων που βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα της επίθεσης.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Mega, η αστυνομία τοποθέτησε τα ευρήματα σε ειδικό λογισμικό. Από τη μία, τα στοιχεία από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας και από την άλλη πλευρά του λογισμικού, τα τηλέφωνα που είναι ύποπτα.

Τηλέφωνο που είναι κοντά στο σημείο της επίθεσης, ενεργοποιεί μια κόκκινη ένδειξη και ξεκινά η έρευνα. Η αστυνομία έχει επικεντρώσει τις έρευνές της σε δύο γυναίκες. Η μία είναι επικρατέστερη, γιατί η άλλη παρουσιάζει ισχυρότατο άλλοθι, το οποίο αφορά σε ταξίδι στο εξωτερικό για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το άλλοθι της έτερης γυναίκας είναι υπό διερεύνηση με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες.

Μία κλήση από καρτοκινητό είναι το βασικό στοιχείο που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι η δράστρια το χρησιμοποίησε για να μην εντοπιστεί. Ωστόσο εφόσον έγινε κλήση από το συγκεκριμένο καρτοτηλέφωνο, οι κεραίες μπορούν να δώσουν το σημείο και το στίγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των υπόπτων υπάρχει και ένα πρόσωπο υπεράνω υποψίας, από τον κύκλο της Ιωάννας, και τα κίνητρα της είναι πλέον γνωστά στην Αστυνομία.

Συνάδελφος: Ακούσαμε φωνές

Ο Ιωάννης Βασιλικόπουλος, συνάδελφος της 34χρονης Ιωάννας, μίλησε στο LIVE NEWS για το πως έμαθαν οι συνάδελφοί της, όσα έγιναν εκείνη τη μέρα…

“Ακούσαμε κάποιες φωνές, δεν δώσαμε σημασία. Οι φωνές συνεχίστηκαν, κι είπαμε ότι έγινε κάποιο ατύχημα. Δέκα λεπτά μετά ανέβηκε μια συνάδελφος που έτρεμε κι έκλαιγε”, ανέφερε, “κι έτσι μάθαμε τι συνέβη κάτω”.

“Μείναμε παγωτό. Δεν μπορούσε να μιλήσει. ’Δεν γίνεται’ λέμε”.

“Πάγωσα και προσπαθούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί. Ακούγαμε αλλοπρόσαλα πράγματα, μια βαβούρα.

Ήταν μια νέα συνεργάτιδα. Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη παρουσία, αλλά δεν τη γνώριζα. Θεωρώ ότι ήταν μια κοπέλα κλειστή κι ένας άνθρωπος που δεν άφηνε περιθώριο για γνωριμίες”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου