LIFE STYLE

«Με χτυπούσαν στη Σχολή, με έστειλαν στο χειρουργείο»

με-χτυπούσαν-στη-σχολή-με-έστειλαν-στ-289073

Toν Χαράλαμπο Κοτσώνη τον γνωρίσαμε στο MasterChef και έγινε viral μετά την επική λογομαχία με τον Παντελή, όταν χρειάστηκε να συνεργαστούν και τη φράση «εν κουλί αυτό».

Αν και αρχικά ο κόσμος τον αντιπάθησε, στην πορεία του παιχνιδιού το συμπάθησε πολύ, όταν ο παίκτης μίλησε για τις δυσκολίες που έχει περάσει στη ζωή του.

Ο πρώην παίκτης βρέθηκε χθες στην εκπομπή “Μεσάνυχτα”

Αρχικά μίλησε για τη ζωή του μετά το παιχνίδι και για το «εν κουλί» λέγοντας ότι άλλαξε η ζωή του και έχει πολλές προτάσεις για δουλειές σε όλη την Ελλάδα μετά το «εν κουλί».

«Δεν περίμενα ότι το “Εν κουλί” θα κάνει αίσθηση. Το κατοχύρωσα μόλις βγήκα από το παιχνίδι. Δεν ήθελα να χρησιμοποιούν την ατάκα που είπα εγώ για να βγάζουν χρήματα άλλοι. Στη συγκεκριμένη φάση ήμουν πολύ έντονος, δεν ήταν τυχαιο είμαι εκρηκτικός σαν χαρακτήρας» είπε.

Παράλληλα, με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια για την περίοδο εκφοβισμού που έζησε, ενώ σπούδαζε μαγειρική.

Μίλησε για τους συμφοιτητές του που τον έστειλαν δύο φορές στο νοσοκομείο για νοσηλεία και μία φορά για χειρουργείο, με το bullying που του έκαναν. Μια αναφορά που ξύπνησε πολύ άσχημες μνήμες σε όλους μας.

Ωστόσο ο Χάμπος φάνηκε πιο δυνατός και κατάφερε να βάλει τέλος στο bullying και έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλους εκείνους που υφίστανται εκφοβισμό και δεν μιλάνε.

Είπε συγκεκριμένα:

Στα 18 ξεκίνησαν τα περιστατικά bullying. Τότε στην Κύπρο υπήρχε ένα σύστημα που έλεγε αν το τμήμα που θες να παρακολουθήσεις είναι γεμάτο σε βάζουν σε άλλο τμήμα μέχρι να ανοίξει θέση στη σχολή που θέλεις. Έτσι εμένα με έβαλαν αρχικά σε τμήμα ηλεκτρολογίας. Δεν μου άρεσε καθόλου, ήταν εκτός από τα δικά μου νερα.

Δέχτηκα εκφοβισμό και σωματική βία. Εξαιτίας της βίας και του εκφοβισμού νοσηλεύτηκα δύο φορές κι έκανα ένα σοβαρό χειρουργείο.

Δύο χρόνια μετά άνοιξε θέση εκεί που ήθελα και τότε ξεκίνησε το bullying. Στη σχολή ήμουν μικροκαμωμένος και διαφορετικός. Επειδή δεν τα είχα πάει καλά στην προηγούμενη σχολή με θεωρούσαν άχρηστο που βρήκα ως τελευταία επιλογή τη μαγειρική.

Συμφοιτητές που ήταν στο ίδιο τμήμα μαζί του, με έβριζαν, με απειλούσαν ότι αν δεν τους βοηθήσω θα πάθω κακό.

Στο δεύτερο έτος της σχολής δύο άτομα συγκεκριμένα με χτυπούσαν δυνατά στην πλάτη, μου δημιούργησαν συμπτώματα άγχους και στη συνέχεια έπαθα πνευμοθώρακα από τα χτυπήματα.

Πνευμοθώρακας είναι ότι συμπιέζεται ο πνεύμονας και γέμισε υγρό.

Με έσωσε ο καθηγητής μου, που πίστεψε σε μένα.

Δυστυχώς, πριν δύο χρόνια έμαθα ότι ένας συμφοιτητής μου που μου έκανε bullying αυτοκτόνησε. Για τους άλλους δεν έχω νέα.

«Αυτός που σου κάνει bullying στο παρελθόν έχει υπάρξει και ο ίδιος θύμα. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που μου έκαναν bullying γιατί με βοήθησαν να γίνω πιο δυνατός. Νομίζω ότι το MasterChef δεν ήταν για τον χαρακτήρα μου», είπε μεταξύ άλλων ο Χαράλαμπος Κοτσώνης.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου